right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام
wellcom-service

به وب سایت سمعک پرشیاتون خوش آمدید

  • pic01
  • pic02
  • pic03
  • pic04
  • pic05
  • pic06
  • pic07

مقالات سمعک و بیماریهای گوش

کلستاتوم گوش(cholesteatoma) چیست؟

کلستاتوم گوش(cholesteatoma) چیست؟

 

 

 


هرگز از یک گوش درد ( و گاهی همراه با مخاط گوش بدبو، کم شنوایی و سرگیجه) ساده نگذرید چراکه در صورت عدم درمان به موقع عوارض جبران ناپذیری در پی خواهد داشت...
سطح خارجی پرده تمپان دارای پوست است و همانند سایر قسمتهای بدن، سلول های مردۀ اپی تلیالی تولید میکند که اینها در گوش نرمال دفع می شود ولی اگر قسمتی از پرده گوش به سمت گوش میانی یا استخوان ماستوئید کشیده شود(مثلا بعلت عفونت مکرر گوش میانی که سبب افزایش رشد پوست پرده گوش و آتروفی می‌شود و یا در اثر اختلالات دوره جنینی)، این سلولهای مرده دیگر قادر به دفع شدن نبوده و در فضای گوش میانی مانند یک توده از پوست مرده تجمع پیدا میکنند، بتدریج با فشار خورنده و فعالیت آنزیمی در استخوان تمپورال (استخوانی که تمام ساختارهای گوش در آن قرار دارد) و با افزایش رشدش، باعث ایجاد خوردگی میشود. این تجمع سلولهای مرده (یا کیست) که در فضای گوش میانی یا درون استخوان تمپورال ایجاد می شود، کلستاتوم گوش نامیده میشود که به آن Pocketing نیز گویند و در قسمت Pars flaccida (پارس فلکسیدا/غشای شراپنل) پرده گوش ایجاد میشود، کلستاتوم از لحاظ ماکروسکوپی بسته و میکروسکوپی باز است.


در واقع کلستاتوما یک رشد غیر سرطانی و غیرطبیعی پوست است که اغلب به شکل یک کیست یا کیسه میباشد و در برخی موارد ممکن است نقص مادرزادی محسوب شود. این توده معمولاً در عمق و در نزدیکی بخش داخلی پرده گوش(درون حفره گوش میانی) شروع به شکل‌گیری کرده و به مرور زمان با تخریب استخوانچه ‌های داخل گوش میانی، باعث کم شنوایی، سرگیجه و عدم تعادل، فلج عضلات صورت، آبسه مغزی یا آبسه پشت گوش میشود.


از ﻧﻈﺮ ﭘﺎﺗﻮﻟﻮژی ﮐﻠﺴﺘﺎﺗﻮم گوش ﻣﺸﺎﺑﻪ ﮐﯿﺴﺖ ﻫﺎی اﻧﮑﻠﻮزﯾﻮﻧﯽ اﭘﯽ درﻣﻮﯾﯿـﺪ و اﻏﻠﺐ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺑﺎﻓﺖ ﮔﺮاﻧﻮﻻﺳﯿﻮن ﭘﻮﻟﯿﭗ ﻫﺎ میباشد و به خودی خود یک عفونت نیست بلکه تجمع پوسته ریز‌ی های مخاط است که موجب میشود تمام سطوح پوششی مخاط و پوست دائماً پوسته‌ریزی کند و چون به فضای آزاد راه ندارند، با تجمعشان کیست‌های احتباسی مخرب ایجاد شده و این روند در مخاط گوش میانی کلستاتوم را ایجاد میکند که کانونی از میکروب و باکتری است و تا بوسیله عمل جراحی برداشته نشود هرگز این ترشح چرکی و عفونت از گوش میانی ریشه کن نخواهد شد، به همین دلیل است که کلستاتوم پدیده مهمی درعفونت های مزمن گوش میانی بشمار می‌رود.

 

lc01
lc02
lc03
lc04
lc05
lc06
lc07
lc08
lc09
lc10
lc11
lc12

منوی موبایل سایت