right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

سمعک در کودکان

pic04برخي كودكان سمعك را به راحتي مي پذيرند در حاليكه برخي ديگر در استفاده از آن مقاومت مي كنند. مثل كودكاني كه از پوشيدن كلاه، دستكش يا كفش سرباز مي زنند برخي نيزدوست ندارند كه چيزي روي گوششان باشد.

در برخي موارد ممكن است كودك در ابتدا سمعك را قبول كند اما با بزرگتر شدن و فعاليت هاي بيشتر ديگر تمايلي به استفاده از آن نداشته باشد. اگر كودك شما مكررأ سمعكش را از گوشش برمي دارد، يك روش براي جلوگيري از اين حالت اين است كه سمعك را در زمانهايي كه با كودك تماس مستقيم داريد و ارتباط مستقيمي بين شما و او وجود دارد روي گوش وي بگذاريد .در ابتدا ممكن است اين زمانهاي استفاده زمانهاي كوتاهي باشد اما به تدريج زياد و زيادتر مي شود. زماني كه استفاده از سمعك قسمتي از كار روزانه والدين و كودك باشد سودمندي سمعك بيشتر مي شود. برخي از والدين دريافته اند كه استفاده از كلاه مي تواند باعث استفاده طولاني مدت از سمعك شود. با گذشت زمان وقتي كودك به سمعكش عادت كرد ديگر استفاده از كلاه ضرورتي ندارد.

در كودكان نوپا عدم تمايل به استفاده از سمعك قوي تر مي شود. در اين موارد شما به عنوان والدين كودك بايد جذبه و قدرت لازم را در مورد لزوم استفاده از سمعك به كار بريد. اگر كودك نوپاي شما مكررأ سمعكش را برمي دارد شما بايد مجددأ سمعك را روي گوشش بگذاريد و به او بفهمانيد كه تا زماني كه زمانش نرسيده است نبايد سمعكش را بردارد.

كودكان بزرگتر(قبل از دبستان) نيز ترجيح مي دهند كه قالب و سمعكشان رنگي باشد. اگر كودك را در تعيين رنگ قالب و سمعكش مشاركت دهيد امكان پذيرش بهتر و استفاده مداوم تر سمعك بيشتر مي شود و احساس مالكيت بيشتري نسبت به سمعكش پيدا مي كند. امروزه سمعكها و قالبهاي رنگي مختلفي موجود مي باشد كه جذابيت استفاده از سمعك را بالا مي برد. همچنين برچسب هاي رنگي زيبايي موجود ميباشد كه مي توان آن را روي سمعك چسبانيد و ظاهر زيباتري به سمعك داد.

سمعك كودكم از گوشش مي افتد. براي جلوگيري از این حالت چه مي توان كرد؟

يكي از بزرگترين مشكلاتي كه اغلب والدين با اين مواجه اند اين است كه چطور سمعك كودكشان را روي گوشش جاگذاري كنند. بايد بدانيم كه تنها يك راهكار براي همه كودكان جوابگو نيست و اغلب لازم است كه والدين به دنبال تمهيدات گوناگوني باشند.

هوك سمعك:

هوكي كه براي بزرگسالان طراحي شده اغلب براي نوزادان و كودكان بسيار بزرگ است براي بهتر قرار گرفتن سمعك روي گوش كودك امكان استفاده از هوك هاي كوچكتر نيز وجود دارد.

بند سمعك:

در برخي موارد استفاده از نوارها يا بندهاي خاص براي سمعكهاي پشت گوشي كودك كمك كننده است. البته لازم است كه هر از چند گاهي اين نوارها تعويض شوند. همچنين ممكن است برخي كودكان نسبت به اين نوارها آلرژي و حساسيت داشته باشند.

بندهاي عينك:

گاهي خوب است كه دو سمعك كودك را با يك بند پلاستيكي مثل بندهاي عينك به هم وصل كرد تا به اين ترتيب سمعكها به خوبي روي گوش كودك قرار بگيرند.

كودك سمعكش را از گوشش در مي آورد براي جلوگيري از اين كار چه مي توان كرد؟

كودكان زمان عمده اي از وقت بيداريشان را به كاوش در محيط اطرافشان مي پردازند كه اين شامل كاوش در بدن خودشان نيز مي باشد. البته بهتر است كه اول مطمئن شويد كه علت اين رفتار كودك به خاطر عواملي مثل قالب بد سمعك يا كاركرد نامناسب سمعك (مثلأ صدا خيلي بلند است يا خيلي كم است) نيست.

اديولوژيست در تعيين اينكه آيا اين رفتار سمعك به خاطر ناراحتي اش است يا نه به شما كمك مي كند. برخي والدين استفاده از كلاه يا هدبند رادر جلوگيري از برداشتن سمعك توسط كودك مفيد مي دانند.البته در صورتيكه مي خواهيد از كلاه يا هدبند براي كودكان استفاده كنيد بايد مطمئن باشيد كه استفاده از آنها تأثير منفي بر عملكرد سمعك بخصوص ميكروفون سمعك ندارد(مثلأ روي سمعك را نمي پوشاند) .

امكان اينكه كودك سمعكش را در مدرسه يا در مكانهاي عمومي ديگر گم كند وجود دارد. پيشنهادتان براي جلوگيري از اين احتمال چيست؟

سمعكها وسايل الكترونيكي گراني هستند و اغلب والدين نگران اين هستند كه كودك سمعكش را گم كند. در اين زمينه اطلاعات زير مي تواند كمك كننده باشد:

گارانتي خرابي يا گم شدن سمعك:

برخي شركتها در هنگام فروش سمعك گارانتي خرابي يا گم شدن سمعك را نيز ارائه مي كنند اگر شركتي كه شما سمعك كودكتان را از آن تهيه كرده ايد چنين خدماتي ارائه نمي كند شركتهايي وجود دارد كه سمعك شما را بيمه مي كنند. البته مهم است كه جزئيات اين خدمات را به طور كامل مطالعه كنيد.

كليپس هاي سمعك:

استفاده از اين كليپس هاي رنگي امكان اتصال سمعك به لباس كودك را فراهم مي كند و به اين ترتيب امنيت آن بيشتر مي شود.

استفاده از نخ دندان يا نخ ماهيگيري:

اگر چه اين وسايل به جذابيت كليپس هاي رنگي نيست اما مي توانند سمعك كودك را به خوبي حفظ كنند.

سمعك كودك من دائمأ سوت مي زند تنها كاري كه براي جلوگيري از اين حالت مي توانم انجام دهم اين است كه ولوم سمعك را كمتر از آنچه تجويز شده است قرار دهم، چه چيزي باعث اين حالت مي شود و چه كاري بايد كرد؟

سوت زدن يا فيدبك كردن سمعك زماني اتفاق مي افتد كه صداي تقويت شده از مجراي گوش نشت مي كند و مجددأ وارد ميكروفون سمعك مي شود. كم كردن ولوم سمعك راه حل مناسبي نيست زيرا با كم كردن ولوم صداهاي گفتاري كمتر قابل شنيدن مي شوند براي جلوگيري از اين حالت راهكارهاي زير سودمند خواهند بود:

قالب جديد:

متاسفانه لازم است در مورد كودكان و نوزادان قالب به طور مكرر تعويض شود زيرا مجراي گوش آنها به سرعت درحال رشد است. اين كار هزينه بر است اما اغلب لازم است كه در سال اول زندگي هر دو ماه يكبار و پس از آن تا سن قبل از دبستان هر سال 2 تا 3 بار قالب سمعك تعويض شود. قالب هاي نرم براي كودكان مناسبتر از قالب هاي سخت است و امكان فيدبك در آنها كمتر است.

قالبهاي فوم:

اين قالب ها مانع از فيدبك مي شوند اما اغلب براي بزرگسالان طراحي شده اند و براي گوش كودكان بزرگ مي باشند اما با اين حال براي كودكان بزرگتر مناسب ميباشند.

ميكروفون جدا(ريموت) :

در موارد خاصي كه كنترل فيدبك بسيار مشكل است در صورتيكه سمعك مجهز به direct audio input باشد ميتوان از يك ميكروفون جدا استفاده كرد. در اين حالت فيدبك كم مي شود زيرا  فاصله بين ميكروفون سمعك و رسيور(بلند گو) سمعك افزايش پيدا مي كند. ميكروفون را مي توان به موي كودك يا كلاه وي وصل كرد.

منوی موبایل سایت