right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

تاثير كم شنوايي بر زندگي و راهكارهاي درماني

تاثير كم شنوايي بر زندگي شما و راهکار های درمانی:

شنيدن به اندازه نفس كشيدن طبيعي و ضروري است.به همان راحتي كه نفس مي كشيد ‏‏‏‏‏‏‏‏‏وبه طور ناخودآگاه مي شنويد،به راحتي ارتباط برقرار مي كنيد و با ديگران گفتگو مي كنيد. با ظريف ترين علائم شنيداري از خواب بيدار مي شويد. اما به تدريج همه چيز تغيير مي كند. متوجه مي شويد که در بسياري مواقع مجبوريد از ديگران بخواهيد حرفشان را تكرار كنند. شركت در جلسات و مهماني ها برايتان خسته كننده مي شود و متوجه مي شويد كه صداي تلوزيون براي همه بسيار بلند است جز شما. موقع بيدار شدن بوي چاي و قهوه را احساس مي كنيد اما صداي ملايم ريخته شدن آن در فنجان را حس نمي كنيد. و يا نيمي از حرفهاي مجري راديوي صبحگاهي را نمي شنويد. چه اتفاقي افتاده است؟

درمان زود هنگام

با درمان زود هنگام از آسيب بيشتر به شنوايي خود جلوگيري كنيد. درمان زودهنگام کاهش شنوایی می تواند از بروز اختلالات جدی جلوگیری كند و یا حداقل آنها را به تعویق اندازد.
زمانيكه شما متوجه مشكل شنوايي خود شديد حتما به شنوايي شناس مراجعه نمائيد تا:
مشخص كند كه آيا واقعا ً‌شما مبتلا به كم شنوايي شده ايد و در صورت ابتلا ‌علت آن چيست؟ (ممكن است كم شنوايي ناشي از تجمع جرم يا برخي عواملي باشد كه براحتي قابل بر طرف شدن هستند.)

و راهكارهاي درماني براي افراد مختلف متفاوت است. در برخي موارد استفاده از وسايل كمك شنوايي ساده یا سمعک بمنظور تقويت اصوات ‌به فرد كمك زيادي مي كند. اما برخي ديگر از بيماران ممكن است به سمعك هاي پيشرفته تري نياز داشته باشند كه برخي اصوات را تقويت و برخي از اصوات ناخواسته را حذف كند.
هنگامي كه بيمار از يك تكنولوژي جديد استفاده مي كند اصوات را به طور متفاوتي مي شنود. بنابراين در صورت استفاده از اين نوع سمعك ها حتما ً‌با كارشناس شنوايي شناسي مشاوره كنيد تا سمعك شما را به بهترين نحو ممکن تنظيم كند.
اگر چه بهترين راهكار درماني ‌مداخله زود هنگام است،‌ اما گاهي مشكلات و مشغله روزانه مانع از رسيدگي سريع فرد به وضعيت شنوايي اش مي شود. بنابراين ما روش هايي را به شما پيشنهاد مي كنيم كه با استفاده از آنها مشكلات ارتباطي خود را در زندگي روزانه كاهش دهيد.

از اين استراتژي ها كمك بگيريد:

  • اگر بنظر شما افراد آهسته صحبت مي كنند سعي كنيد هنگام مكالمه خود را به مخاطب نزديك كنيد.
  • < style="font-size: 12pt;">هنگاميكه با چند نفر مشغول صحبت كردن هستيد، ‌در ميان گروه و بنحوي بنشينيد كه بتوانيد صورت همه را ببينيد.
  • اگر در رستوران يا جايي هستيد كه صداي موسيقي بلند است، ‌از مسئولان بخواهيد كه صداي استريوها را كم كنند.
  • سطح شدت نويز در قسمتهاي مختلف اتاق ‌متفاوت است. سعي كنيد در مجاور منبع نويز (مثلاً‌ نزديك درب ورودي،‌ نزديك سيستم گرمايشي يا سرمايشي، نزديك بلند گو و ...) ننشينيد.
  • هنگام شركت در كنفرانسها از افراد بخواهيد با ميكروفن صحبت كنند.
  • در صورتي كه متوجه منظور يا صحبت افراد نشديد حتماً ‌از آنها درخواست كنيد صحبت خود را تكرار كنند.
  • از اطرافيان خود بخواهيد صداي تلويزيون را به اندازه اي بلند كنند كه به راحتي بشنوند و توجه كنيد كه آيا اين صدا براي شما هم كافي مي باشد يا خير. اين اطلاعات را مي توانيد به شنوايي شناس ارائه دهيد.
  • براي دستيابي به نتايج بهتر از افراد مجرب مشاوره بگيريد .

قبل از خريد سمعك بايستي براي ارزيابي شنوايي به كلينيك شنوايي سنجي مراجعه كنيد. شنوايي شناس بر اساس نتايج آزمون ها ‌بهترين و مناسب ترين سمعكها را به شما معرفي كرده و در انتخاب به شما كمك مي كند تا وضعيت شنوايي تان بهبود يابد .
كم شنوايي بخشي از فرايند افزايش سن است. پس از رسيدن به سنين 30 تا 40 سالگي، ‌كاهش شنوايي تدريجاً بروز مي كند و در 80 سالگي بيش از نيمي از افراد از كم شنوايي خود رنج مي برند، يعني كم شنوايي در اين سنين به حدي مي رسد كه زندگي روزمره و ارتباطات فرد را تحت تاثير قرار مي دهد. حال اگر فردي تجربه قرارگيري طولاني مدت در معرض سر و صداي محيط كار يا منزل يا ترافيك را هم داشته باشد كم شنوايي خيلي زودتر عارض مي شود. امروزه بيش از نيمي از افراد كم شنوا،‌ عليرغم مشكل شنوايي هنوز هم در محيط هاي نامساعد و نويزي مشغول به كارند .
اينجا يك دنياي پر سر و صدا ست.
سطح صداهاي نويزي در همه جا رو به افزايش است. صداي موبايل،‌ تلويزيون، غذا ساز،‌ ضبط صوت، سشوار، ترافيك و ... همگي اصواتي هستند كه به شنوايي انسان می توانند آسيب برسانند. در محيط كاري هم اصوات روز به روز بيشتر مي شوند. پر سروصداترين مشاغل امروزي عبارتند از آتش نشاني، كار ‌در كارخانه ها، ‌كشاورزي، ‌كار در مدرسه، ‌ساختمان سازي، ‌نوازندگي و غیره. افراد شاغل در اين زمينه ها بخش اعظمي از ساعات روزانه خود را در محيط كاري پرسرو صدا مي گذرانند.
از ديگر عواملي كه منجر به كم شنوايي مي شوند عبارتند از:
- انسداد مجراي گوش توسط جرم گوش يا جسم خارجي
- بيماريها،‌ عفونتها يا اختلات پزشكي
- برخي از روشهاي درماني از قبيل شيمي درماني يا استفاده از آنتي بيوتيك ها
- ضربه به سر يا گوش

منوی موبایل سایت