right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

دلایل عمده از دست دادن شنوایی

قرارگیری در معرض صدا در محیط کار

قرار گیری طولانی مدت در معرض صدای بلند ممکن است موجب از دست دادن شنوایی به طور دایم شود. بله دلیل اصلی از دست دادن شنوایی در محیط کار صداست، مانند صدای ماشین آلات. همه روزه حدود 30 میلیون شهروند امریکایی با سطوح خطرناک صدا در محیط کار مواجه هستند. صداهایی مانند صدای موتور سیکلت و ابزار مربوط به برق که در طول زمان به شنوایی آسیب وارد می نماید. پس تا حد امکان از انجام کارهای پر سروصدا پرهیز کنید یا مدتی از انجام آن بپرهیزید.

 

آسیب یا تغییرات فشار

ضربه شدید به سر ممکن است موجب آسیب به استخوان های گوش میانی یا اعصاب شود که در نتیجه آن فرد ممکن است شنوایی خود را از دست دهد. تغییرات ناگهانی فشار ناشی از پرواز یا غواصی نیز ممکن است منجربه آسیب به پرده گوش یا گوش میانی و موجب از دست دادن شنوایی شود. پرده گوش معمولا در ظرف مدت چند هفته بهبود می یابد. اما در موارد حاد تر آسیب به گوش داخلی ممکن است فرد به عمل جراحی نیاز پیدا کند. بعلاوه استفاده از گوش پاک کن ها یا سایر چیزها در داخل گوش کار اشتباهی است. فرو کردن هر چیزی در داخل گوش ممکن است موجب آسیب به پرده گوش و از دست دادن شنوایی شود.

داروها

برخی داروها دارای عارضه جانبی مانند از دست دادن شنوایی هستند. از جمله این داروها می توان به آنتی بیوتیک ها و داروهای مخصوص درمان سرطان اشاره نمود. اغلب در درمان بواسطه این داروها شنوایی فرد مورد بررسی قرار می گیرد. اما در برخی موارد فرد شنوایی خود را به طور دایمی از دست می دهد. بعلاوه استفاده مداوم از آسپرین، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و استامینوفن ها ممکن است خطر از دست

دادن شنوایی را افزایش دهد. البته در برخی موارد عوارض جانبی مربوط به شنوایی به قطع مصرف دارو از بین می رود

 

بیماری های مزمن

برخی بیماری های مزمن به طور مستقیم با گوش درارتباط نیست اما ممکن است باعث از دست دادن شنوایی شود. برخی بیماری ها نیز ممکن است به دلیل ایجاد اختلال در جریان خون در گوش داخلی یا مغز، باعث از بین رفتن شنوایی شود . از جمله

این بیماری ها می توان به بیماری های قلبی، سکته، فشار خون بالا و دیابت اشاره کرد. بیماری های مربوط به ایمنی مانند آرتریت روماتوئید نیز ممکن است باهث کاهش شنوایی شود.

صدا چگونه شنیده می شود: آناتومی گوش

 

امواج صدا ابتدا وارد گوش بیرونی می شود و به داخل گوش انتقال می یابد. این امر باعث می گردد در گوش میانی، پرده گوش و استخوان های کوچکی که به نام استخوان های چکشی و سندانی معروف است ارتعاش یابد.سپس ارتعاشات به مایع داخل حلزون گوش انتقال می یابد در آنجا موهای میکروسکوپی سیگنال های عصبی را به مغز می فرستد و در آنجا صدا درک می شود.

اگر هر یک از این بخش ها آسیب ببیند یا مسیرهای ورودی گوش مسدود شود شنوایی از بین می رود.سپس ارتعاشات به مایع داخل حلزون گوش انتقال می یابد در آنجا موهای میکروسکوپی سیگنال های عصبی را به مغز می فرستد و در آنجا صدا درک می شود. اگر هر یک از این بخش ها آسیب ببیند یا مسیرهای ورودی گوش مسدود شود شنوایی از بین می رود.

تومور و غده ها

غده های غیر سرطانی از جمله استئوما، اگزوستوز، و پولیپ های خوش خیم، ممکن است باعث مسدود شدن کانال گوش و مجربه ناشنوایی گردد. در برخی موارد با برداشتن غده، شنوایی بازمی گردد. نوروم آکوستیک (تومور گوش داخلی که در اینجا نشان داده شده است) غده ای است که در گوش و عصب تعادلی گوش داخلی رشد می کند. در کل مشکل در تعادل، بی حسی صورت و وزوز گوش ممکن است از مشکلات گوش باشد. البته در این موارد گاهی با درمان می توان شنوایی را حفظ نمود.

صدای مواد منفجره

نزدیک 17 درصد بزرگسالان در امریکا به درجاتی از ناشنوایی مبتلا هستند. گاهی اوقات این امر در نتیجه صداهای بلند و ناگهانی رخ می دهد. صداهایی مانند صدای ناشی از آتش بازی، شلیک و سایر مواد منفجره امواج قوی صدا تولید می کند. این عوامل ممکن است باعث پارگی پرده گوش و یا آسیب به گوش داخلی شود. به این امر ضربه صوتی می گویند که نتیجه آن ممکن است سریع باشد و منجربه آسیب دایمی و ناشنوایی گردد.

 

کنسرت، صداهای بلند، و وزوز

کنسرت با صدای بلند؟ پس از آن صدایی که در گوش می پیچد؟ به این امر وزوز گوش می گویند. مقدار متوسط صدا در آهنگ های راک 110 دسیبل است این مقدار به اندازه ای است که پس از 15 دقیقه به گوش آسیب دایمی وارد می شود. اگر فرد مدت طولانی در معرض صدای بالای 85 دسیبل قرار گیرد به شنوایی او آسیب وارد می آید. سایر صداهای خطرناک شامل صدای اره برقی و دستگاهی است که بوسیله آن برگ ها را جمع آوری می کنند.

توجه کنید گفتگوی معمولی بین افراد حدود 60 دسیبل است. بعلاوه وزوز گوش ممکن است ساعت ها، روزها، هفته ها و یا دایمی باشد. برای جلوگیری از آسیب به شنوایی یا از دست دادن شنوایی باید از گوش گیراستفاده نمود یا قرار گیری در معرض صداهای بلند را محدود نمود.

هدفون و هندزفری

آیا هنگامی که به صدای موسیقی گوش می دهید افراد دیگر هم می توانند از هدفون صدای موسیقی را بشنوند؟ اگر این طور است صدای آن را کم کنید. استفاده از هدفون و هدزفری ممکن است منجربه بروز تغییرات در شنوایی به صورت دایمی یا موقتی شود. هرچه صدای موسیقی بلند تر و مدت زمان گوش دادن به آن طولانی تر باشد خطر آسیب به گوش افزایش می یابد. برای جلوگیری از آسیب به گوش صدا را کم کنید و مدت زمان گوش دادن به موسیقی را محدود نمایید.

تجمع مایع گوش

 

مایع گوش از کانال گوش در برابر آلودگی و باکتری محافظت می نماید. اما ممکن است مایع گوش در داخل جمع شده و سفت شود. این سد روی شنوایی تاثیر دارد و ممکن است باعث بروز گوش درد یا گرفتگی گوش شود. فرض کنیم فردی در گوش خود دارای این سد از مایع گوش است او نباید ماده را با استفاده از گوش پاک کن یا وارد کردن چیزهای دیگر در گوش خارج سازد. با مراجعه به پزشک می توان این مشکل را بر طرف نمود و پزشک می تواند سریع و بدون خطر آن را خارج کند.

 

بیماری های دوران کودکی

بسیاری از بیماری های دوران کودکی ممکن است روی شنوایی تاثیر گذارد. عفونت گوش نیز ممکن است باعث گردد گوش میانی پر از مایع شده و شنوایی از بین برود البته هنگامی که عفونت و تجمع مایع ازبین برد این مشکل برطرف می گردد. سایر عفونت ها نیز ممکن است منجربه آسیب به گوش میانی و گوش داخلی و باعث از بین رفتن شنوایی شود. بیماری های شناخته شده که در کودکان گوش را تحت تاثیر قرار می دهد شامل آبله مرغان ، آنسفالیت، آنفولانزا، سرخک، مننژیت و اورین است. با استفاده از واکسیناسیون می توان کودک خود را از ابتلا به این بیماری هامصون داشت. و در مورد استفاده از واکسیناسیون باید با پزشک مشورت نمود.

 

از دست دادن شنوایی در هنگام تولد

 

برخی کودکان ناشنوا متولد می شوند. به این امر ناشنوایی مادرزادی می گویند. هرچند ناشنوایی مادرزادی به ارث می رسد اما بیماری همچنین ممکن است به دلیل بیماری های مادر مانند دیابت یا بروز آن در هنگام بارداری رخ دهد. کودک همچنین ممکن است به دلیل تولد نارس یا عواملی مانند ضربه در هنگام تولد که باعث می شود به نوزاد اکسیژن کافی نرسد ناشنوا متولد شود. زردی نوزاد نیز ممکن است در برخی موارد منجربه به ناشنوایی نوزاد شود.

 

سن

 

با افزایش سن گوش ها سنگین تر می شود.حتی اگر هم در تمام عمر از گوش های مراقبت کنید باز هم این امر اتفاق می افتد. معمولا ناشنوایی در اثر پیری به دلیل از بین رفتن سلول های مو در گوش داخلی ایجاد می شود . راهی برای جلوگیری از بروز چنین ناشنوایی وجود ندارد. اما راه های بسیاری برای جبران از آن وجود دارد. پس باید با متخصص شنوایی مشورت نمایید تا روشی را که مناسب شماست بیابید.

منوی موبایل سایت