افراد مبتلا به فقدان شدید شنوانی اغلب نمیتوانند از سمعکهای رایج بهره برده و مجبور به انجام عمل جراحی پیچیده برای نصب یک کاشت خاص هستند که فناوری جدید موسسه فرانهوفر با ارائه ترکیبی از پیشرفتهای بزرگ و نصب ساده توانسته این پیچیدگی را کاهش دهد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دستگاه موسسه فرانهوفر نیز یک کاشت بوده اما بقدری کوچک و نسبتا کاراست که بسرعت و راحتی قابل نصب است و استفاده از آن را در افراد بسیار مسن یا ناتوان که قادر به تحمل عمل جراحی نیستند، ساده کرده است.
پیشرفت بزرگ این دستگاه، مبدل الکترو آکوستیک آن بوده که علائم الکتریکی را به ارتعاش تبدیل میکند. یک میکروفون و دستگاه بازپخش در خارج از گوش به ارسال صدا و نیرو با یک اتصال بیسیم نوری به گوش داخلی میپردازد و یک مبدل آن را گرفته و عبور میدهد.
کاشتهای کنونی به شیوه مشابه کار کرده اما از سختافزار کمتر کارآمد استفاده میکنند که این امر نیازمند سیم و عمل جراحی چند ساعته است. در مقایسه، دستگاه فرانهوفر میتواند طی چند دقیقه و با یک برش در جای خود نصب شود.
این در حالیست که هنوز کارهای زیادی باید برای مونتاژ و بهینه سازی قطعات انجام شود. سمعکها مانند کاشتهای دیگر باید قدرت داشته و برای مدت طولانی بدون نیاز به تعمیر و نگهداری کار کنند.آزمایش این فناوری برای سال 2014 برنامهریزی شده که پس از آن باید به تائید مقامات لازم پیش از عمومی شدن آن برسد.