درمان بیماری منیر
گرچه درمان قطعی برای بیماری منیر وجود ندارد، اما میتوان با برخی درمانها علائم آن را کنترل کرد که ابتدا به صورت درمان طبی و دارویی و نهایتاً جراحی توسط متخصص گوش، حلق و بینی انجام میشود. در واقع بعضی از داروها ممکن است تعداد و شدت حملات سرگیجه را کاهش دهند و در موارد شدید که به دارو و دیگر تکنیکهای غیرتهاجمی پاسخ نمیدهد، ممکن است عمل جراحی تجویز شود.
داروهای ضد تهوع که بطور معمول برای تهوع و استفراغ استفاده میشوند، مانند مکلیزین یا دیازپام که ممکن است احساس چرخش و تهوع و استفراغ را کنترل کنند همچنین داروی ضد تهوع دیگری، مانند پرومتازین، ممکن است تهوع و استفراغ را در حین اپیزود سرگیجه کنترل کند.
داروهای مورد استفاده در بیماریهای حرکتی نیز ممکن است در این زمینه مفید باشند. دیورتیک با افزایش دفع آب از طریق ادرار میتواند در کاهش فشار مایع در گوش داخلی موثر باشد که برای مدیریت بلند مدت بیماری استفاده میشود و معمولا با محدود کردن مصرف نمک همراه است.
کورتیکواستروئیدها نیز باعث کاهش التهاب شده و به نظر میرسد برای کاهش فشار مایع گوش داخلی مفید باشند اما باعث درمان منیر نمیشوند بلکه شدت علایم را کاهش میدهند.
جنتامایسین هم یک آنتی بیوتیک است که ممکن است به کاهش شدت و طول مدت سرگیجه کمک کند با این وجود خطر کاهش شنوایی هم وجود دارد. این دارو گاهی به صورت تزریقی نیز تجویز میشود.
برخی داروهای گروه آنتی هیستامین نیز ممکن است مؤثر واقع شوند. البته همه این موارد بعد از معاینه بیمار بایستی توسط پزشک معالج و در صورت لزوم تجویز گردد. درصورتی که به درمانهای دارویی پاسخ منفی داده شود و حملات ناتوان کننده سرگیجه ادامه یابد، از درمان جراحی استفاده میشود.
همچنین از نظر درمانی بهتر است به بیمار اطمینان و آرامش دهیم. تجویز یک آرامبخش گاهی به بهبود بیماری کمک میکند. اعتقاد بر این است که غذای فرد بی نمک باشد و به جای نمک طعام از کلرور پتاسیم یا کلرور آمونیوم استفاده شود. گاهی اسیدنیکوتینیک نیز مؤثر است. همچنین تشویق بیمار به نوشیدن بیشتر مایعات و پرهیز از مواد کافئیندار مانند نوشابه، قهوه، چای پررنگ و نهایتاً بهبود وضعیت روانی و اجتماعی همراه با کاهش استرس در این بیماران با انجام اقدامات موثر توصیه میشود.
درمان توانبخشی: در صورت بروز اختلالات بین اپیزودهای سرگیجه، درمان توانبخشی وستیبولار ممکن است تعادل بیمار را بهبود ببخشد.
سمعک: وجود سمعک در گوش مبتلا به منیر، شنوایی را بهبود میبخشد. با مراجعه به یک متخصص شنوایی شناس میتوانید درباره اینکه کدام مدل سمعک برای شما مناسب است، مشاوره کامل بگیرید. در واقع سمعک برای جبران کاهش شنوایی و وزوز گوش ناشی از منیر بسیار موثر میباشد.