1 - درب باطری را به آرامی و بدون اعمال فشار باز و بسته نمایید و آن را بیش از اندازه باز نننمایید.
2 – در زمان بستن درب سمعک در صورتی که با مقاومت و فشار مواجه شدید سریعاً از قرار گرفتن باطری در جهت درست خود داخل درب باطری اطمینان حاصل فرمایید.در صورتیکه باطری در جهت مخالف ، داخل باطری قرار گرفته باشد درب باطری بسته نشده و حتی در صورت فشار دادن احتمال شکستگی و خرابی درب و مدارات داخلی سمعک موجود می باشد.
3 – از قرار دادن باطری ساعت داخل سمعک جداً خودداری فرمایید.
4 – باطری سمعک را فقط از مراکز شنوایی شناسی و شرکت های تولید کننده ی سمعک خریداری نمایید.
5 – در زمان خرید باطری به تاریخ انقضای آن در پشت بسته باطری توجه فرمایید.
6 – باطری سمعک را در محیط کاملا خشک و عاری از رطوبت نگهداری نمایید و از مجاورت آن با گرما یا سرمای شدید جداً خودداری فرمایید.
7 – همواره باطری های نو و کار نکرده را استفاده نمایید، باطری های کهنه را پس از اتمام دور بیندازید تا با باطری های دیگر اشتباه نشوند.
8 – زمانی که سمعک را برای مدت طولانی استفاده نمی نمایید حتما باطری داخل آن را خارج نمایید.
9 – سمعک و باطری آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. در صورت قورت دادن باطری سریعاً شخص را به نزدیک ترین مرکز پزشکی برسانید.
10 – سمعک خود را هر روز پس از استفاده تمیز نمایید. نحوه ی تمیز کردن سمعک را از شنوایی شناس خود سوال نمایید.
11 – در زمان استحمام ، خواب، شنا، بارندگی شدید و وضو سمعک را از گوش خود خارج نمایید.
12 – در زمان استفاده از مواد آرایشی (اسپری یا ژل مو) و اصلاح و سمعک را از گوش خود خارج کنید.
13 – از قرار دادن سمعک در برابر حرارت( شوفاژ ، بخاری و ...) و رطوبت خودداری نمایید.
14 – در زمان خواب و مواقع عدم استفاده سمعک را داخل کیف مخصوص خود قرار دهید.
15 – از ضربه زدن یا انداختن سمعک جداً خودداری نمایید.
16 – در زمان عکسبرداری اشعه x ، MRI یا CT Scan سمعک را از گوش خود خارج نمایید.
17 – در صورت جاگذاری باطری نو و عدم کارکرد سمعک، حتماً سمعک را به شرکت سازنده یا شنوایی شناس خود ارجاع دهید و از دستکاری سمعک خودداری کنید.
18 – از تعمیر سمعک توسط مراکز دیگر غیر از شرکت سازنده خودداری نمایید. زیرا علاوه بر از بین رفتن گارانتی، احتمال ایجاد صدمات دیگر به قطعات سمعک موجود می باشد.
19 – در صورت تعرق زیاد ، سمعک را هر یک ساعت یک بار برای چند لحظه از گوش خود خارج نموده و پس از خشک کردن کانال گوش و سمعک، مجدداً آن را داخل گوش قرار دهید. این عمل ساده،کارایی و طول عمر سمعک شما را چندین برابر می کند.
20 – از استفاده سمعک دیگران بر روی گوش خود یا تجویز سمعک خود به دیگران خودداری فرمایید. زیرا هر سمعک تنها بر اساس کاهش شنوایی و قالب گوش فرد ساخته شده و تنظیم میشود.
21 – در زمان استفاده از داروهای گوش ( قطره، کرم موضعی) استفاده از سمعک را به صورت موقت قطع نمایید.
تشخیص چپ و راست بودن سمعک
معمولاً سمعک مربوط به گوش راست را با علامتی قرمز رنگ و سمعک مربوط به گوش چپ را با علامتی آبی رنگ مشخص می کنند. این علامت روی پوسته سمعک و یا کلید روشن خاموش سمعک درج می شود.
نحوه ی گذاشتن سمعک
سمعک را بین انگشت شست و اشاره خود به نحوی بگیرید که قسمت مربوط به باطری دور از گوش شما باشد ، به آرامی قسمت کانال سمعک را وارد گوش خود کنید و با استفاده از انگشت اشاره تان آن را کاملا درون گوش قرار دهید.