right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

12 باور نادرست که در مورد مشاوره، تجویز و استفاده از وسایل کمک شنوایی باید بدانید!

12 باور نادرست که در مورد مشاوره، تجویز و استفاده از وسایل کمک شنوایی باید بدانید!

 

 

استفاده از سمعک یک روش توانبخشی-درمانی معمول و موثر برای کم شنوایی میباشد ولی فقط ۳۰% افراد کم شنوا نیاز خود را از طریق سمعک رفع میکنند، اغلب اوقات دلیل عدم دریافت سمعک، ترس و عدم اطلاع رسانی صحیح است، که بدین سبب در ادامه به برخی از باورهای غلط رایج درباره سمعک میپردازیم:


1. باور نادرست:
من میتوانم سمعک را از بازار، مغازه های تجهیزات پزشکی یا داروخانه تهیه کنم!
واقعیت:
هر فردی کم شنوایی منحصر به فرد خود را دارد که باید توسط یک متخصص شنوایی شناس ارزیابی شود، ادیولوژیست سمعک مناسب و ایده آل را متناسب با میزان کم شنوایی، نمودار شنوایی، ویژگی های کانال گوش خارجی، پرده گوش و گوش میانی، تست های گفتاری و بسیاری پارامترهای دیگر برای شما تجویز و تنظیم میکند. سمعک یک کالای پزشکی حساس و پیچیده است که تجویز آن توسط هر کسی بجز متخصص شنوایی شناس میتواند به شنوایی فرد آسیب بزند.


2. باور نادرست:
عمل جراحی میتواند هر مشکل شنوایی را بر طرف کند!
واقعیت:
جدیدترین آمارها نشان میدهد که گزینه جراحی برای کم شنوایی در بزرگسالان به شرطی که مشکل، مربوط به گوش میانی یا خارجی باشد، تنها در درصدی از موارد جوابگوست و بهترین روش درمانی برای کم شنوایی مخصوصا کم شنوایی حسی عصبی استفاده از سمعک مناسب میباشد، باید بدانید که فعلا در حال حاضر تنها راه درمان برای کم شنوایی حسی عصبی، نه دارو درمانی و نه عمل جراحی، بلکه فقط استفاده از وسایل کمک شنوایی مانند سمعک یا کاشت حلزون میباشد.


3. باور نادرست:
استفاده همزمان از سمعک در یک گوش و کاشت حلزون شنوایی در گوش دیگر غیر ممکن است!
واقعیت:
با سمعک در یک گوش، تقویت اکوستیکی فرکانس های بم و با کاشت حلزون در گوش دیگر کاشت شده، تحریک الکتریکی فرکانس های بالا را داریم که سیستم بایمودال (Bimodal Hearing Solution) نامیده میشود، در واقع با این آرایش و تحریک الکترواکوستیکی (EAS: Electro Acoustic Stimulation) ، یک حالت تقویتی ترکیبی داریم.


4. باور نادرست:
سمعک به باقی مانده شنوایی شما آسیب میزند، پس از استفاده از سمعک، شنوایی شما کمتر از قبل میشود!!
واقعیت:
سمعک اگر بدرستی و توسط شنوایی شناس تجویز و تنظیم شود نه تنها هیچ گونه آسیبی به باقی مانده شنوایی شما نمیرساند بلکه بعد از استفاده از سمعک دیگر به مرور زمان شنوایی شما بدتر نخواهد شد.


5. باور نادرست:
سمعک های کوچک داخل گوشی بهترین سمعک برای خرید هستند!
واقعیت:
انواع مختلف و متنوعی از سمعک ها با برندهای گوناگون در رده ها و ظاهرهای متفاوت وجود دارد. سمعک های کوچک داخل گوشی یا به اصطلاح نامرئی (Completely In the Canal:CIC) دید بسیار کمی دارند اما امروزه ما سمعک های ظریف پشت گوشی هم داریم که شاید به نسبت سمعک های داخل گوشی نامرئی هم دید کمتری دارند (سمعک های ریک، Reciever In the Canal) . نکته مهم اینکه ممکن است سمعک های نامرئی برای همه افراد کم شنوا مناسب نبوده و برای رفع نیازهای شان پاسخگو نباشند و باز هم اهمیت تجویز مناسب ترین سمعک توسط متخصص شنوایی شناس را یادآوری میکنیم.


6. باور نادرست:
در صورت داشتن کم شنوایی خفیف نیازی به سمعک ندارید!
واقعیت:
باید بدانید که در صورت عدم درمان و توانبخشی به موقع برای کم شنوایی حتی کم شنوایی های خفیف و ملایم به مرور زمان علاوه بر بدتر شدن شنوایی، قدرت درک و تشخیص گفتار هم ضعیف شده و فرد به اشتباه متوجه صحبت ها میشود، در صورتیکه اقدام به موقع همچون برگ برنده ایست که اجازه نمیدهد افت شنوایی بدتر و بیشتر شود. همچنین در این گونه موارد بهتر است فرد چکاپ های 6 ماهه یا حداکثر سالیانه داشته باشد.


7. باور نادرست:
ظاهر سمعک ها بسیار بزرگ و خجالت آور است!!
واقعیت:
امروزه به کمک فناوری سمعک های دیجیتال، هوشمند و فراهوشمند، علاوه بر تکنولوژی فوق العاده بالا و منحصر بفرد، سایز سمعک ها به قدری کوچک و ظریف شده که بیشترشان از یک چهارم انداره های قبلی هم کوچکتر هستند و با رنگ بندی های متنوع با رنگ مو و پوست افراد مختلف و سلیقه های متفاوت همخوانی دارند.
تنوع بالای سمعک های امروزی مانند سمعک های فراهوشمند تمام اتوماتیک، سمعک های شارژی، سمعک هایی که کاملا در داخل و عمق مجرای گوش قرار میگیرند و... رضایت هر نوع کاربر سخت گیر و حساسی را جلب میکند و نکته جالب آنکه تقریبا اکثر سمعک های کنونی برای افرادی که در کنار شما هستند دیگر قابل مشاهده نمیباشند.


8. باور نادرست:
من به دو سمعک نیاز ندارم یک سمعک برایم کافیست!
واقعیت:
در بیشتر موارد کم شنوایی ها حالت پنهان و تدریجی دارند و برای اینکه پردازش سیستم مرکزی مطلوبی داشته باشیم لازم است که برای افت شنوایی دو گوشی، حتما تجویز سمعک دو گوشی توسط متخصص شنوایی شناس صورت گیرد.


9. باور نادرست:
قبلا هم سمعک را امتحان کرده ام و آن را دوست ندارم بنابراین من هرگز از سمعک استفاده نمیکنم!
واقعیت :
در عصر حاضر تکنولوژی و فناوری سمعک ها به سرعت و در لحظه در حال تغییر و ارتقاست، در این حد که سمعک هایی که فقط چند سال پیش بوده اند اکنون دیگر قدیمی شده و فناوری های بسیار پیشرفته تر، جدیدتر و حتی کوچکتر جایگزین آن شده اند، پیشرفت سمعک های هوشمند، وضوح گفتار بالاتر، سر و صدای آزار دهنده کمتر و... و از همه مهمتر تجربه شنیدنی لذت بخش تر و طبیعی تری را برای شما به ارمغان می آورد، فقط کافیست که یکبار امتحان کنید!


10. باور نادرست:
با وجود کم شنوایی در فرکانس های بالا (فرکانس های زیر) نیازی به سمعک ندارم!!
واقعیت:
کم شنوایی در فرکانس های بالا به معنای عدم توانایی یا کمتر شنیدن برخی اصوات مانند س، ش، ف، ک، و، ت، ... میباشد که بطور قابل توجهی درک و تشخیص گفتار را کاهش میدهد و حتما لازم است که با استفاده از سمعک، روند بیشتر شدن میزان کم شنوایی را متوقف کرده و به وضوح و شفافیت گفتار کمک کرد.


11. باور نادرست:
سمعک فقط مخصوص سنین بالا و افراد مسن است!!
واقعیت:
اصلا اینطور نیست! باید بدانید که بیش از 50 درصد افراد مبتلا به کم شنوایی زیر ۶۵ سال هستند.
خوشبختانه امروزه بدلیل اجرای برنامه های غربالگری شنوایی در بدو تولد، نوزادان کم شنوای بیشتری سریع شناسایی و به موقع اقدامات توانبخشی درمانی برایشان آغاز میشود. از طرفی آلودگی صوتی، در معرض نویز زیاد بودن، ضربه صوتی، ضربه فیزیکی، استفاده بی رویه از هندزفری، داروهای اتوتوکسیک، مواد شیمیایی خاص، بیماری های ویروسی و ... را میتوان از دلایل روز افزون کم شنوایی های اکتسابی در هر سنی بشمار آورد و به هیچ عنوان استفاده از سمعک نشانه پیری نیست!


12. باور نادرست:
استفاده از سمعک باعث می شود که شنوایی من دوباره عادی و مثل قبل شود!
واقعیت:
از شایع ترین انواع کم شنوایی، کم شنوایی حسی عصبی میباشد که گوش داخلی و عصب شنوایی را درگیر میکند و معمولا سمعک ها بهترین راه حل موجود جهت درمان و توانبخشی این نوع کم شنوایی در نظر گرفته میشوند، کمااینکه به کمک سمعک، کم شنوایی بطور کامل و معمول اصلاح نمیشود، بلکه از نظر شدتی مشکل کم شنیدن را جبران و به تشخیص بهتر گفتار کمک میکند ولی هرگز گوش طبیعی شما نخواهد شد.


و در آخر
بیایید فرهنگ سازی کنیم که بجای اینکه با پرس و جو کردن قیمت سمعک از چندین کلینیک مختلف و اهمیت به این موضوع که کدامین کلینیک، سمعک را به قیمت کمتری عرضه میکند، کیفیت و دقت کار، پیشینه مطب مورد نظر و حرفه ای بودن ادیولوژیست و متخصص شنوایی شناس مورد نظر را ملاک انتخاب مان قرار دهیم...

 

منوی موبایل سایت