right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

ارتباط بین واکسن کووید-۱۹ و کم شنوایی ناگهانی حسی-عصبی

ارتباط بین واکسن کووید-۱۹ و کم شنوایی ناگهانی حسی-عصبی

 


 

طبق جدیدترین تحقیقات، محققان دریافتند بین تزریق واکسن‌های کووید-۱۹ که مبتنی بر mRNA هستند و کم شنوایی ناگهانی حسی-عصبی یا ناشنوایی حسی-عصبی ارتباط وجود دارد و تزریق این نوع واکسن ها، ابتلا به ناشنوایی حسی-عصبی را به میزان ۰.۳ تا ۴.۱ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر افرایش میدهد، (کم شنوایی حسی-عصبی ناگهانی یا ناشنوایی حسی-عصبی در اثر بروز اختلال در عصب هشتم(عصب شنوایی-تعادلی) رخ میدهد).

 

  • ویروس کرونا عامل بیماری کووید-۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در زمان کوتاهی در کل جهان منتشر شد بطوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی و همه‌گیری جهانی این بیماری را تأیید کرد. این ویروس از طریق دست آلوده، عطسه، سرفه و قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل و تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم این بیماری هستند. متاسفانه اخیرا جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان بوجود آورده است.

 

بر اساس این تحقیقات و با تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در سیستم گزارش عوارض جانبی واکسن (VAERS) در بازه زمانی ۱۴ مارس ۲۰۲۰ تا ۲ مارس ۲۰۲۲ میلادی، در دوره مورد مطالعه ۴۰ مورد ناشنوایی حسی-عصبی گزارش شده که ۶۳ درصد آنها زنانی با میانگین سنی ۵۶ سال بوده‌اند. وقوع این رخداد تا ۲۱ روز پس از تزریق واکسن گزارش شده و بطور میانگین ناشنوایی حسی-عصبی ظرف ۴ روز پس از واکسیناسیون به وقوع پیوسته است. حدود ۷۵ درصد از این افراد با استفاده از استروئیدها که راهکار استاندارد درمان ناشنوایی حسی-عصبی محسوب می‌شود، تحت درمان قرار گرفته‌اند.


البته طبق برآورد آکادمی گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن آمریکا، کم شنوایی ناگهانی حسی-عصبی، سالانه ۵ تا ۲۷ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر را درگیر میکند و در یک سال حدود ۶۶ هزار مورد جدید در ایالات متحده گزارش شده است. در واقع کم شنوایی ناگهانی میتواند بطور طبیعی نیز اتفاق بیفتد و مشخص نیست که بروز کم شنوایی ناگهانی حسی-عصبی پس از واکسیناسیون کووید-۱۹ تصادفی است یا ممکن است مربوط به واکسن باشد.

 

  • و در آخر یافته های بدست آمده در این زمینه بر اساس بررسی های اولیه است و هنوز اطلاعات قطعی در این مورد وجود ندارد اما میتواند اولین گام مهم برای درک ایمنی واکسن کووید-۱۹ و سلامت شنوایی باشد. ولیکن در صورت مشاهده هرگونه علایمی مانند کم شنوایی، کیپی گوش، وزوز گوش، سرگیجه و... بصورت ناگهانی حتما به متخصص گوش حلق و بینی مراجعه نمایید و آن را جدی گرفته و زمان را از دست ندهید.

 

منوی موبایل سایت