right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

شناسايي ژني جهت درمان كم شنوايي

شناسايي ژني جهت درمان كم شنوايي


درصد بالایی از افراد جامعه در سنین بالا دچار كم شنوايي میشوند و اين مشكل در بین سربازاني كه تجربه حضور در ميادين جنگي را داشتند، بيشتر است. اما محققان در يك مطالعه جديد موفق به شناسايي ژني شده اند كه احتمالا ميتواند نقش مهمي در بازيابي شنوايي ايفا كند. در این تحقیق آنها موفق به كشف پروتئيني شدند كه احتمالا ميتواند در بازيابي شنوايي پس از آسيب ناشي از قرار گرفتن در معرض سروصدا نقش داشته باشد.

 

  • طبق یافته ها ژن موسوم به Forkhead Box O3 و يا Foxo3 كه پيشتر تاثير آن بر طول عمر انسان ثابت شده بود، از سلول هاي مويي خارجي در برابر آسيب محافظت ميكند. باور بر اين است كه Foxo3 نقش مهمي در واكنش به استرس در سلول ها دارد (مانند كمك به سالم ماندن سلول هاي قلب از طريق پاكسازي بازمانده هاي سلولي در زماني كه اين سلول ها آسيب ميبينند). همچنين مشخص شده كه سطوح بالاتر ژن Foxo3 در پي جهش ژنتيكي، طول عمر را افزايش ميدهد.

 

طبق گفته های دانشيار پژوهشي این پروژه، تاكنون نقش بيش از 100 ژن در كم شنوايي های دوران كودكي مشخص شده، اما در مورد ژن هاي تنظيم كننده شنوايي بعد از قرار گرفتن در معرض سر و صدا، اطلاعات چنداني در دست نيست و این مطالعه نشان ميدهد كه Foxo3 ميتواند نقش مهمي در شناسايي افراد مستعد به كم شنوايي ناشي از سروصدا ايفا كند.

 

منوی موبایل سایت