right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

آیا ویروس کرونا میتواند از طریق گوش وارد بدن شود؟

آیا ویروس کرونا میتواند از طریق گوش وارد بدن شود؟

 

 

یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا بوسیله قطره‌های کوچک پخش شده در فضا از طریق عطسه و سرفه افراد آلوده است، اگر فردی در هنگام عطسه و سرفه کنار فرد آلوده به ویروس کرونا باشد، این ویروس از طریق راه تنفس، دهان، چشم و بینی وارد بدن وی خواهد شد.

همانطور که میدانید راه‌ اصلی انتقال ویروس کرونا از طریق مخاط بینی و حلق (دهان) است که عمده‌ترین راه ورود آن از بینی است، اما تاکنون شواهدی مبنی بر انتقال این ویروس از طریق گوش ثابت نشده است و هیچ منبع علمی یا گزارش تایید شده ای در این خصوص وجود ندارد. بعلاوه تابحال ابتلا به کرونا از طریق زدن دست آلوده به گوش گزارش نشده و گوش به عنوان منشاء انتقال بیماری مطرح نشده است. در واقع پوست در مجرای گوش خارجی، برخلاف بافت دهان، بینی و سینوس ها، بیشتر شبیه پوست معمولی است و با ایجاد سدی، ورود ویروس را دشوار میکند.

 

  • اما از نظر تئوری، احتمال انتقال ویروس از طریق گوش در بیماران دارای بیماری مزمن گوش میانی مانند پارگی پرده گوش (از طریق گوش میانی و شیپور استاش و ورود آن به حلق) وجود دارد و این افراد باید مراقبت بیشتری داشته باشند یعنی علاوه بر اینکه مانند قبل از ورود آب به گوش جلوگیری میکنند باید از زدن دست آلوده یا فرو بردن انگشت و سایر اجسام آلوده به داخل گوششان اجتناب کنند.

 

مخصوصا این مراقبت در کاربران سمعکی که پرده گوششان آسیب دیده و پاره شده است، اهمیت ویژه ای دارد و باید بعد از هر بار خارج کردن سمعک (یا قالب سمعک، چون اکثرا سمعک پشت گوشی برایشان تجویز میشود)، آن را فقط در جعبه مخصوصش قرار دهند و بوسیله ضدعفونی کننده های مخصوص سمعک در کیت نظافت، سمعکشان را بطور مرتب ضدعفونی و تمیز کنند.


و در آخر باید بگوییم که گوش درد یک علامت غیراختصاصی برای کووید19 است و اگر مجموعه علایم کرونا همراه با گوش درد باشد می‌تواند شک ما را مبنی بر ابتلای یک فرد افزایش دهد اما دلیلی برای اینکه تنها گوش درد علامت ابتلا به کرونا باشد، وجود ندارد.

 

منوی موبایل سایت