مشکلات بیماری کرونا برای جامعه کم شنوا و ناشنوا
بر اساس جدیدترین یافته های پژوهشگران، از افراد بستری در بیمارستان با تشخیص کووید 19، 23% دچار وزوز گوش، 18/5% دچار اختلالات تعادلی و 5/9% دچار حملات سرگیجه بودند.
در واقع در تحقیقات اخیر به علایم بیماری كوويد 19 از جمله تب، تنگي نفس، بدن درد، سرفه خشك، اختلال در حواس بويايي و چشايي و... اختلال در شنوايي هم اضافه شده که به دو صورت مستقيم وغير مستقيم میباشد.
ارتباط مستقيم ايجاد كم شنوايي است كه بر اساس مطالعات انجام شده وجود ضعف شنوايي، كم شنوايي ناگهاني يكطرفه (سكته گوش) ، وزوز گوش ، سرگيجه و عدم تعادل در اثرحمله ويروس به سيستم شنوايي و سيستم تعادل و يا ناشي از تاثير داروهاي اتوتوكسيك (استروئيد مصرف شده) براي درمان اين بيماري مي باشند. وجود وزوز گوش نیز مي تواند ناشي از اثرات جانبي داروها و نيز استرس و اضطراب در اين بيماران باشد.
- تاثيرات غير مستقيم اين بيماري مشكلاتي هستند كه براي جامعه كم شنوايان و ناشنوايان ايجاد كرده است. مثلا به دليل رعايت فاصله اجتماعي 2 متر و عدم لبخواني به دليل استفاده از ماسك، از ارتباط موثر با ديگران محروم شده اند، که به همین دلیل در برخي از كشورها ماسك های پلاستيكي و شفاف تهيه شده اند كه تا حدي مشكل را تسهيل ميكنند که البته استفاده از آنها بدليل مشكل تنفسي وگرفتن بخار محدوديت دارد. همچنین برای راحتی خود، بهتر است از افرادی که با آنها در ارتباط هستند درخواست کنند که کمی رساتر صحبت کرده یا هرمطلبی که جزئیات دارد یا نیاز به شفاف سازی، برایشان یادداشت کنند و حتی الامکان برای گفتگو به محیط ساکت بروند.
- محروميت از دريافت اطلاعات به دليل اينكه كم شنوايان و ناشنوايان بيشترين اطلاعات را از طريق پردازش جمعي و ارتباط با ديگر افراد گروه ناشنوا دريافت مي كنند و در وضعيت قرنطينه ميزان دريافت اطلاعات روزمره آنان بطور چشمگيري كاهش یافته و منجر به انزوا ميشود.
- عدم ارتباط مناسب بين كادر درمان و افراد ناشنواي مبتلا به كوويد، که در اين خصوص توصيه مي شود فرد بستري با خود نوشته اي دال بر استفاده از سمعك يا كاشت حلزون همراه داشته باشد تا كادر درمان بصورت نوشتاري يا با اشاره با وي ارتباط داشته و حتما در موارد كاشت حلزون از ارجاع جهت MRI خودداري شود.
- به تعويق افتادن عمل مهم كاشت حلزون براي كودكان ناشنوا به دليل لغو اعمال جراحي در بيمارستان ها كه به شدت محدوديت زماني دارد و در صورتيكه به موقع انجام نشود فراگيري زبان وگفتار با مشكل جدي روبرو خواهد شد. همچنین اختلال در ارايه برنامه هاي توانبخشي بصورت منظم، مشکل دیگریست که در راستای آن، مراكز خانواده و كودك ناشنوا با ارايه برنامه هاي توانبخشي بصورت آنلاين در رفع اين مشكل تلاش مي كنند که البته همه خانواده ها ممكن است امكان استفاده مطلوب از اين برنامه ها را نداشته باشند.