بیش از ۲۰ درصد تهرانیها دچار مشکل وزوز گوش هستند!
آلودگیها از دو جهت در شنوایی تاثیرگذارند. آلودگی صوتی و آلودگی ریزگردها که هر دو با هم مخربترین اثر را بر روی سیستم اعصاب و شنوایی میگذارند. اولین علامت آسیب شنوایی، وزوز گوش است که معمولا علاوه بر اینکه گوش فرد وزوز میکند، صدای دایمی در مغرش میشنود و زندگی را مختل میکند. این صداها معمولا در هر فرد متفاوت بوده مثلا صدای سوت، خشخش، بوق ممتد و... میباشند. حدود ۵۰۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به اختلالات شنوایی هستند و بیش از یک میلیارد نفر نیز در معرض ابتلا به این اختلالات قرار دارند.
- عوامل ایجاد کننده وزوز گوش عبارتند از کم شنوایی، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، انسداد گوش خارجی بر اثر جرم گوش، چسبندگی استخوانچههای گوش میانی، بیماری منیر، اختلالات مفصل گیجگاهی ـ فکی(TMJ)، التهاب و عفونت پرده گوش و مخاط گوش میانی، وارد شدن ضربه یا صدمه به سر و گردن، نورینوم آکوستیک، اختلالات گردش خون، بیماریهای قلبی و عروقی، تومورهای سر و گردن، استرس و همچنین مصرف بی رویه و خودسرانه بعضی داروها(داروهای اتوتوکسیک) از مهمترین عوامل ایجاد کننده وزوز گوش هستند.
بطور کلی اصوات پیرامون فرد باید زیر ۸۰ دسیبل باشند و حد خطر استفاده از هدست و هندزفری آنجاست که اطرافیان صدای آن را بشنوند. بر اساس برخی تحقیقات مشخص شده است که بیش از ۲۰ درصد جمعیت پایتخت دچار مشکل وزوز گوش هستند که استرس، آلودگیهای صوتی، جنگ تحمیلی، مصرف برخی داروها و ابتلا به بعضی بیماریها نیز میتواند سبب بروز این مشکل شود.
- طبق نتایج تحقیقات انجمن علمی وزوز گوش آلمان(۱۹۹۹)، استرس یکی از علل اصلی بروز وزوز گوش در ۲۶ درصد از افراد مبتلا به این عارضه است.