مواد غذایی مضر برای گوش
یکی از بیماری های گوش، التهاب گوش میانی یا اتیت میانی (otitis media) است که اصلی ترین عامل گوش درد است و طی آن عفونت گوش میانی و در درجات شدید پارگی پرده گوش رخ میدهد.
- به طور کلی غذاهای دارای شکر و قند(عسل، شربت و...) می توانند موجب بیماری های گوش میانی شوند که از طریق تولید بیش از حد انسولین و به دنبال آن کاهش سریع قند خون ممکن است این امر رخ دهد. به دنبال کاهش سطح قند خون، هورمون های ضدانسولین مثل آدرنالین ترشح می شوند که باعث کاهش گردش خون و انقباض رگ های خونی در اندام های مختلف بدن از جمله گوش میشوند.
آزمایش بیماران مبتلا به سندرم منیر نشان داده است که این افراد دارای سطح بالای انسولین هستند و به محض آنکه تحت رژیم های پروتئینی و کم کربوهیدرات قرار گرفتند، سرگیجه آنها کنترل شده و شنوایی بسیاری از آنها بهبود یافته است. سیب زمینی، نان، کلوچه، کیک، بیسکوییت و سایر مواد کربوهیدراتی (قندی – نشاسته ای) در افراد مبتلا به سندروم منیر باید در حد اعتدال مصرف شوند، زیرا این مواد نیز در افزایش سریع قند خون نقش دارند. در مقابل، موادی که فیبر بیشتری دارند (مثل میوه و سبزیجات) و غلات سبوس دار که به آهستگی جذب بدن می شوند، برای این افراد بهتر هستند.
- مطالعات انجام شده بر روی کودکان نشان دادهاند که مصرف نوشیدنیها و آدامسهایی که حاوی قند طبیعی به نام زایلیتول هستند، باعث میشود تا آنان کمتر در معرض عفونتهای گوش میانی قرار گیرند. زایلیتول(xylitol) (قند الکلی) رشد باکتری پنوموکوک را مهار می کند و توانایی آن را برای چسبیدن به شیپور استاش کاهش میدهد.