right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

تاثیر مصرف شکلات بر شنوایی

تاثیر مصرف شکلات بر شنوایی
نتایج مطالعات جدید نشان داده است که برخی از مواد غذایی اثر محفاظتی بر گوش دارند و یکی از مواردی که مطالعات زیادی در مورد آن انجام شده است، تاثیر شکلات می باشد.

  • در مطالعه ای که در بیمارستان دانشگاه ملی سئول انجام شد، 3575 نفر بین سنین 40 تا 64 سال مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان داد که میزان کم شنوایی (یک طرفه یا دو طرفه) در افرادی که مصرف شکلات بالایی دارند، به طور قابل توجهی کمتر از افرادی بود که شکلات کمتری مصرف میکردند. به علاوه مصرف شکلات خطر افت شنوایی دوطرفه و کم شنوایی فرکانس بالا را کاهش می دهد. در این مطالعه که در نشریه Nutrients در سال 2019 چاپ شد رابطه معکوس بین فرکانس و شدت کم شنوایی با میزان مصرف شکلات مشاهده گردید.

در واقع خوردن شکلات به کند شدن روند کم شنوایی در افراد میانسال و سلامت شنوایی کمک می‌کند. ترکیب شیمیایی پلی‌فنل در کاکائو، آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب بسیار قوی است و از آنجایی که حلزون به شدت در برابر تنش اکسیداتیو آسیب پذیر می باشد، مصرف شکلات می تواند اثر حفاظتی بر حلزون داشته باشد. بر این اساس میزان کم شنوایی در شکلات‌خوران 26/8 درصد و در افرادی که شکلات نمی‌خوردند 36 درصد گزارش شد.

  • شکلات ها، به ویژه شکلات تلخ، دارای آنتی اکسیدان های متعدد و سطوح بالای روی (Zn) هستند که هر دو این مواد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت های بالقوه میشوند. از آنجایی که عفونت گوش میتواند منجر به کاهش شنوایی شود، مواد مغذی در شکلات تلخ می توانند گوش را در برابر عفونت ها محافظت کنند.

شکلات تلخ با حداقل ٧٠ درصد محتوای کاکائو باعث بهبود جریان و فشار خون می شود و برای قلب بسیار مناسب است. یک پروژه تحقیقاتی نشان داده است که خوردن شکلات، برای حداقل پنج بار درهفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را تا ۵٧ درصد کاهش می دهد. از آنجایی که مشکلات قلبی با کاهش شنوایی ارتباط تنگاتنگی دارند، هر چیزی که برای بهبود سیستم قلب و عروق شما مفید باشد می تواند به سلامت شنوایی شما نیز کمک کند.

منوی موبایل سایت