تاثیر ویتامین ها بر شنوایی(ویتامینB12 / ویتامینB3)
ویتامین B12
ویتامین B12 از خانواده ویتامین های گروه B و جز ویتامین های محلول در آب است که مانند کلیدی برای سلامت سلولهای عصبی عمل میکند. اکثر افراد بعد از سن 50 سالگی، توانایی جذب ویتامین B12 از غذاها را از دست میدهند و مطالعات نشان داده اند که افراد دارای نقص ویتامین B12 در ریسک خطر ابتلا به کم شنوایی ناشی از نویز و وزوز گوش قرار دارند. در واقع فقر این ویتامین احتمال بروز وزوز گوش مزمن را افزایش می دهد.
- ویتامین B12 به طور طبیعی در انواع پروتئین حیوانی یافت میشود اما غذاهای گیاهی فاقد آن هستند مگر اینکه غنی شده باشند. سخت پوستان و غذاهای دریایی مانند صدف دوکفه ای، صدف سیاه، خرچنگ، ماهی ساردین، سالمون، قزل آلا، خاویار، تن ماهی، لبنیات(شیر، ماست، پنیر فتا)، تخم مرغ، گوشت گاو، بره، مرغ و بوقلمون از جمله غذاهای حاوی این ویتامین میباشند.
ویتامینB3
ویتامینB3 که به نیاسین نیز معروف است یکی از هشت ویتامین گروه B است و در مطالعات جدید نقش محافظتی در برابر نویز و صداهای بلند دارد. ویتامینB3 در تبدیل غذا به انرژی نقش دارد و به بدن کمک میکند تا از پروتئین ها و چربی ها استفاده کند و پوست، مو و سیستم عصبی را سالم نگه دارد. بدن این ویتامین را از پروتئین به دست میآورد بنابراین باید در رژیم غذایی پروتئین کافی وجود داشته باشد.
- بهترین منابع آن غذاهای غنی از پروتئین مانند: گوشت بدون چربی(گوشت گوساله و بره، جگر، دل و قلوه)، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیا و نخود، شیر کم چربی یا بدون چربی و پنیر، سویا و آجیل و منابع دیگر برای این ویتامین شامل مخمر آبجو، سبوس گندم و غلات (به جز ذرت)، قارچ و سبزیجات برگ دار است و بصورت خوراکی نیز تجویز میشود. ویتامین B3 در اثر پختن در آب از بین میرود، بنابراین تا حد امکان از جوشاندن، پختن و فریز کردن سبزیجات خودداری کنید.
و در آخر:
تاثیر ویتامین ها در پیشگیری از کاهش شنوایی و وزوز گوش به اثبات رسیده است. برای گنجاندن ویتامین ها در رژیم غذایی خود با متخصص تغذیه مشورت نمایید. در صورتیکه در مورد وضعیت شنوایی خود نگرانی دارید به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید.