right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

تاثیر ویتامین ها بر شنوایی(ویتامینA / ویتامینC)

تاثیر ویتامین ها بر شنوایی(ویتامینA / ویتامینC)
همانطور که ویتامین ها برای سلامت کلی فرد مهم و ضروری هستند گروه هایی از آنها برای حفظ سلامت شنوایی بسیار مفید میباشند. طبق تحقیقات صورت گرفته، ویتامین هایی که می توانند تأثیراتی روی سیستم شنوایی داشته باشند شامل ویتامین A, C, D, E, B12, B3 هستند. بر اساس نتایج بدست آمده ویتامین ها میتوانند اثرات پیشگیری کننده و درمانی روی برخی مشکلات متداول شنوایی مانند: کاهش شنوایی ناشی از نویز(NIHL)، کاهش شنوایی حسی- عصبی ناگهانی ایدیوپاتیک(SSNHL) و وزوز گوش(Tinnitus) داشته باشند .در واقع نقص و فقر هر یک از این ویتامین ها می تواند صدماتی را به سیستم شنوایی وارد آورد.
مطالعات نشان داده اند که به طور کلی ترکیب ویتامین ها و برخی املاح مانند منیزیم با مبارزه و مقابله با رادیکال های آزاد که در طی قرارگیری در معرض نویز و پس از آن تولید شده و به ساختار گوش داخلی آسیب وارد میکنند، می توانند اثرات مفیدی در زمینه پیشگیری و تا حدودی درمانی روی کم شنوایی ناشی از نویز داشته باشند.
ویتامینA
فقر ویتامین A حساسیت دستگاه شنوایی را به نویز افزایش می دهد و در نتیجه احتمال ابتلا به کاهش شنوایی ناشی از نویز(NIHL) افزایش می یابد.

  • منابع حیوانی ویتامین A شامل : روغن جگر ماهی، روغن ماهی تن، جگر بوقلمون، جگر مرغ، جگر گوساله، جگر گاو، ماهی، کره، تخم مرغ، پنیر، شیر و منابع گیاهی آن شامل: سبزیجات دارای برگ سبز و تیره، سبزیجات نارنجی و زرد مانند بروکلی، هویج، سیب زمینی، اسفناج، کدو تنبل، طالبی، شلغم، زردآلو، جعفری، کلم قرمز و کاهو میباشند. بهتر است ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین A را بعد از وعده شام مصرف کنید چون بهتر جذب بدن می شوند.

ویتامین C
به دلیل اینکه ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان است در پیشگیری از آسیب به سلول های مویی حلزون و کاهش اثرات سمی برخی از داروهای اتوتوکسیک موثر است، {ویتامین C، گلوتاتوئین که در رژیم غذایی کم پروتئین به موش ها داده شد، از حساسیت آن ها ، به اثرات سمی سیس پلاتین (نوعی داروی اتوتوکسیک) کاست}. همچنین تقویت سیستم ایمنی با مصرف ویتامین c نیز در جلوگیری از ابتلا به عفونت های گوش مانند عفونت گوش میانی موثر است.
ویتامین c در پیشگیری از ابتلا به کم شنوایی ناشی از نویز نیز موثر است، دانشمندان در دانشگاه میشیگان در سال ۲۰۰۸ مطالعه ای انجام دادند و دریافتند ترکیب ویتامین های A، C و E به علاوه منیزیم باعث جلوگیری از آسیب شنوایی ناشی از نویز شده است. مطالعات دیگر بیانگر این موضوع هستند که رژیم غذایی حاوی مکمل های ویتامین E و C از کاهش شنوایی ناشی از سن(پیرگوشی) میکاهد.

  • منابع غذایی این ویتامین شامل: فلفل دلمه قرمز و زرد، فلفل قرمز چیلی، خانواده کلم ها شامل بروکلی، کلم چینی، گل کلم و کلم بروکسل، مرکبات شامل پرتقال، لیمو ترش، لیمو شیرین و گریپ فروت، کیوی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، خربزه و طالبی میباشند.

منوی موبایل سایت