رابطه تغذیه و کم شنوایی
تحقیقات جدید نشان می دهند كه كم شنوایی رابطه مستقیمی با تغذیه و گردش خون در گوش داخلی دارد.
- تئوری جدیدی كه وجود ذرات آزاد(Free Radical) را ظاهراً عامل بسیاری از بیماری ها می شناسد در مورد كم شنوایی نیز صدق می كند. براساس این تئوری، بیشتر جراحات و بیماری های داخلی انسان در اثر اكسیده شدن (Oxidation) بروز می كنند. بنابراین امكان دارد با استفاده از عوامل ضد اكسید كننده (Anti oxidants) از بروز بسیاری از این اختلالات جلوگیری كرد.
از معروف ترین مواد ضد اكسید كننده(آنتی اکسیدان) میتوان ویتامین C و E را نام برد كه عدم استفاده از این ویتامین ها باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی میشود. به وجود آمدن ذرات آزاد كه باعث اكسید شدن میشوند ممكن است علل مختلفی داشته باشند. استرس، چاشنی غذاها ، مواد نگهدارنده و افزودنی های خوراكی، غذاهای هیدروژنه یا سوخته، مواد شیمیایی موجود در آب های كلردار، رقیق كننده های شیمیایی، دود گازوئیل و بنزین همگی از جمله عواملی است كه در به وجود آمدن این ذرات آزاد كمك می كنند.
مواد غذایی كه در سال های اخیر مورد مطالعه قرار گرفته و رابطه میان كمبود آنها و كم شنوایی نشان داده شده عبارتند از : منگنز، روی، ویتامین A ، ویتامین ۱۲B و اسید فولیك.
جدیدترین تحقیقات نشان داده است كه استفاده از ملاتونین، ویتامین E و ویتامین C سلول های گوش داخلی را محافظت می كنند. استفاده از روغن های جامد و روغن هایی كه هیدروژنه می شوند برای متابولیسم طبیعی انسان ضرر دارد. استفاده از این نوع روغن ها در به وجود آمدن ناراحتی های قلبی، دیابت و سرطان نقش جدی دارد. از آنجایی كه بسته شدن رگ های گوش داخلی نیز به وسیله این مواد امكان پذیر است، استفاده هر چه كمتر از این نوع چربی ها توصیه می شود.
- نسخه ای برای گوش های سالم
اگر بپذیریم كه رابطه ای جدی میان سلامت قلب و عروق و سلامت شنوایی وجود دارد، باید از تغذیه صحیح، ورزش دائم و مواد آنتی اکسیدان استفاده كنیم. استفاده از سبزی ها و میوه های تازه و روغن زیتون به جای روغن های عادی و داغ نكردن روغن در حرارت بالا نیز از جمله اقداماتی است كه می تواند برای محافظت از شنوایی انجام داده شود. قرص های ویتامین و مكمل های غذایی اگر چه به طور كامل از بروز بیماری های قلبی، كم شنوایی و سایر اختلالات داخلی جلوگیری نمی كند، اما بهتر است كه از آنها استفاده شود. این مواد میتوانند تاثیر منفی تغذیه نادرست را تا حدی خنثی كرده و برخی از اختلالات داخلی را درمان كنند همچنین سیستم دفاعی بدن را تقویت كرده و باعث جبران كمبودهای غذایی می شود...