چاقي در نوجواني و كم شنوايي در بزرگسالي!
80 درصد از نوجوانان دچار کم شنوایی، از مشکلات شنوایی خود بی اطلاع هستند!
طبق گفته محققان در نوجوانانی که چاق هستند نسبت به همسالان خود که وزن طبیعی دارند احتمال کم شنوایی بیشتر است. چاقی در نوجوانان با بروز کم شنوایی حسی عصبی در تمامی فرکانس هایی که انسان توانایی شنیدن آنها را دارد، مرتبط است و بالاترین درصد آن در فرکانس های پایین است؛ که برای نوجوانان چاق 15-16 درصد در مقایسه با 89/7 درصد برای نوجوانان غیر چاق است.
- طبق تحقیقات جدید احتمال کم شنوایی یک طرفه در فرکانس های پایین، در نوجوانان چاق تقریبا دو برابر نوجوانان با وزن نرمال است. افرادی که دچار کم شنوایی در فرکانس پایین هستند اگرچه صداهای در فرکانس های بالاتر که در گستره شنوایی معمولی هستند (یعنی از 20 هرتز تا 20 هزار هرتز) را میتوانند بشنوند ولی صداهای در فرکانس 2000 هرتز و پایین تر را نمیتوانند دریافت کنند و اغلب این افراد ممکن است در شنیدن صداها در اماکن شلوغ دچار مشکل شوند.
از آنجایی که صدمه در گوش داخلی می تواند در نوجوانان چاق تا بزرگسالی پیشرفت کند، نوجوانان چاق باید تحت غربالگری منظم و دوره ای شنوایی قرار داده شوند تا درمان مناسب برای جلوگیری از مسائل شناختی و رفتاری برای آنها صورت گیرد. چرا که از دست دادن شنوایی می تواند عواقب نامطلوبی در توسعه اجتماعی، عملکرد تحصیلی و عملکرد شناختی رفتاری داشته باشد. به علاوه کم شنوایی را باید به لیست عواقب منفی چاقی بر سلامت که بر روی کودکان و بزرگسالان تاثیرگذار است اضافه کرد که باید به عنوان انگیزه ای برای کاهش وزن در این افراد تبدیل شود.