right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

ارتباط چاقی و کم شنوایی!

chaghi99-ارتباط چاقی و کم شنوایی!


طبق نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها بیشتر از یک سوم بزرگسالان در ایالت متحده امریکا از چاقی رنج می برند. بزرگسالان با 25-29.9 BMI در گروه اضافه وزن و افراد با 30 BMI و بالاتر در گروه افراد چاق قرار دارند. شاید چاقی به طور مستقیم باعث کم شنوایی نشود اما عوارض مرتبط با آن مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی، کلسترول و فشار خون بالا همگی به عنوان عامل خطر برای از دست دادن شنوایی در بزرگسالان شناخته شده است.


گوش داخلی سیستم پیچیده ای از مجاری پر از مایع و پایانه های عصبی است. یکی از بخش های مهم سیستم شنوایی سلول هایی هستند که مسئول کشف صدا، تبدیل صدا به سیگنال الکتریکی و انتقال آن به مغز برای تفسیر صدا هستند. مطالعات نشان داده اند که جریان خون طبیعی و اکسیژن کافی برای سلامت این سلولهای مویی ضروریست و از آنجاییکه اضافه وزن و چاقی دیواره های مویرگ ها را تحت فشار قرار می دهد، در انتقال موثر و کافی اکسیژن به سلول های مویی، اختلال ایجاد می کند و با آسیب سلولهای مویی، نمیتوان آنها را مجددا بازسازی کرد، در نتیجه منجر به کم شنوایی دائمی می شود. در واقع آسیب وارده به شنوایی با طول مدت چاقی ارتباط مستقیم دارد.


از طرفی به دلیل اینکه وزن اضافی توانایی پمپاژ کردن خون توسط قلب را در کل بدن کاهش می دهد چاقی باعث افزایش فشار خون نیز می شود و علاوه بر افزایش ریسک خطر سکته و فشار خون بالا، ریسک خطر ایجاد کم شنوایی را نیز افزایش می دهد. حداقل کاری که فشار خون بالا می تواند ایجاد کند "وزوز گوش" و یا احساس "صدای سوت" در گوش ها است. علاوه بر این مطالعات نشان داده است که افراد دیابتی نسبت به افراد نرمال، 2 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به کم شنوایی هستند. چراکه چاقی و دیابت نوع دو، ارتباط زیادی با یکدیگر دارند.

  • به یاد داشته باشید که برنامه ریزی برای رسیدن به وزن مطلوب، برنامه ای مناسب برای سلامت کلی شماست. قبل از برنامه ریزی برای کاهش وزن با پزشک متخصص مشورت کنید. هر برنامه خوبی می بایست شامل یک رژیم عذایی سالم و تمرینات مناسب ورزشی باشد.

منوی موبایل سایت