right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

ویژگی های سمعک های فراهوشمند

ویژگی های سمعک های فراهوشمند

 

 

دیگر شنیدن با سمعک مثل گذشته زجرآور و آزار دهنده توام با سوت کشیدن و... نیست. سمعک های فراهوشمند یادگیرنده نسل جدید بیشتر مانند هندزفری هوشمند عمل میکنند تا یک سمعک ساده!
اول برخی از ویژگی های سمعک های هوشمند را برشماریم، سمعک های هوشمند میتوانند به صورت خودکار، مداراتشان را مطابق با شرایط صوتی محیط کاربر تنظیم و کنترل کنند و با قابلیت یادگیرندگی این تنظیمات را متناسب با میل و ترجیح کاربر اعمال کنند تا تجربه شنیداری فوق العاده و راحتی داشته باشد. با داشتن تعداد بالای باند و کانال و چندین میکروفن جهت دار پیشرفته و چرخشی، وضوح شنیداری بیشتر و درک گفتار بهتری را حتی در محیط های شلوغ برای کاربر فراهم کنند که درنتیجه آن کاربر تلاش شنیداری کمتری خواهد داشت و...

اما از آنجایی که هنوز فاصله زیادی بین سمعک و دستگاه شنوایی خدادادی است، سمعک بازهم راه زیادی برای ارتقا بیشتر دارد و محققان همواره درصدد کم کردن فاصله بین عملکرد سمعک با عملکرد گوش طبیعی انسان، که مظهر کاملی از یک سیستم بی نقص با بهترین عملکرد صوتی است، هستند.


در اوایل دهه ی 2010 میلادی کمپانی زیمنس، سمعک های فراهوشمند را ارائه کرد که با گذشت زمان و پیشرفت بیشتر تکنولوژی، اکنون جزو رده بالاترین سمعک های مدرن قرن حاضرند و در اندازه ها و با قدرت های تقویتی گوناگون برای هر میزان افت شنوایی و بصورت شارژی و غیر شارژی، آماده ارایه میباشند.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد و جذاب سمعک های فراهوشمند، فناوری (پردازش صدای خود کاربر) یا OVP است. که بوسیله آن مشکل اکثر کاربران و یکی از عللی که بیشتر افراد کم شنوا از سمعک استفاده نمی کردند، حل شده است، در واقع سمعک با ارزیابی صدای صاحبش حین صحبت و تنظیم میزان تقویت، کیفیت صدای خود فرد را برایش بسیار راحت و طبیعی میکند و دیگر مثل گذشته که کاربران اظهار میکردند صدای خودشان بم، گرفته، آزار دهنده و... است، نخواهد بود. این فناوری دقیق و بی رقیب که در حال حاضر فقط توسط شرکت زیمنس ارائه میشود با کم کردن میزان تقویت هنگام صحبت کردن خود کاربر، از اذیت شدن وی جلوگیری میکند.

سمعک های فراهوشمند وقتی وارد محیط صوتی خاصی می شوند، ابتدا مدار تشخیص محیط، نوع محیط صوتی را تعیین و بسته به جنس آن، نوع و میزان تقویت سمعک در نواحی فرکانسی مختلف متناسب با آن محیط در سمعک اعمال می شود. مثلا اگر کاربری در حال خرید در محیطی پرسر وصداست، سمعک فراهوشمند تنظیمات تقویتی را جهت راحتی کاربر طوری تغییر میدهد که صدای روبروی وی بوضوح دریافت و سرصدای گفتار اطرافش تا حد امکان کمتر شنیده شود، یا مثلا برای گوش کردن به موسیقی، میزان تقویت را در کلیه ی باندهای فرکانسی زیاد می کند تا کاربر آهنگ را با کیفیت بالا و لذت بخش بشنود.


درواقع اسکن سه بعدی محیط شنیداری و صوتی کاربر جهت ارائه راحت و قابل درک تمامی صداها به کاربر که بوسیله همکاری چندین مدار سمعک با همدیگر فراهم میشود و بهترین حالت تقویتی و تنظیمی ممکن را برای کاربر فراهم میسازند، چرا که سمعک های فراهوشمند به کمک فناوری های فراوان و قابلیت های متعددی که دارند، کل محیط شنیداری کاربر را حتی در سخت ترین شرایط صوتی، هوشمندانه اسکن می کنند و با توجه به صداهای پیرامون فرد، بهترین حالت پردازشی را در آن محیط صوتی خاص تشخیص می دهند و برای تحقق این امر، بوسیله داشتن میکرو کامپیوترهای دو در دو میلی متری(که پردازنده های قوی و تکامل یافته ای هستند)، چندین میلیون محاسبه و پردازش به صورت مجزا و موازی در دو هسته ی پردازشی درون سمعک در کسری از ثانیه انجام میدهند. سمعک هایی کاملا خودکار، فراهوشمند و یادگیرنده که شما را وادار میکنند از شنیدن تمامی صداهای اطرافتان براحتی لذت ببرید!


همچنین سمعک فراهوشمند (سنسور حرکتی) دارد که حرکت کاربر را تشخیص و همزمان با سنسور صوتی اش و با کمک ارتباط بی سیمی که بین سمعک راست و چپ وجود دارد، جهت سروصدای مثلا خیابان را از صدای گفتار تشخیص و میزان تقویت صدای گفتاری را افزایش میدهد. دقت این سمعک ها به قدریست که حتی جهت وزیدن باد و شدت و فرکانس آن را محاسبه میکنند تا صدای باد در هر دو گوش به پایین ترین حد قابل تشخیص برسد.


هنگامی که موبایل کاربر زنگ می خورد حالت بلوتوثی سمعک های فراهوشمند فعال می شود و مکالمه تلفنی بصورت بلوتوثی و به صورت دو گوشی، یعنی استریو، شنیده میشود و در عین شنیدن صدای مکالمه به راحتی و بوضوح، صداهای اطراف و بیرونی را نیز در حدی کمتر می شنود و همگام با افزایش یافتن ناگهانی شدت اصوات محیطی، تنظیمات تقویتی هردو سمعک به گونه ای تغییر میکند که به همان میزانی که صدای محیطی افزایش یافته است، صدای بلوتوثی مکالمه تلفنی نیز افزایش یابد تا صدای بلند بیرونی باعث شنیدن نشدن مکالمه ی تلفن نگردد.

در واقع ارتباط بی سیم بین دو سمعک به همراه ارتباط بلوتوثی با موبایل، تلویزیون، لب تاپ و دیگر وسایل صوتی موجب شده است تا این سمعک ها بیشتر بصورت هندزفری به چشم بیایند تا سمعک!
با عملکرد خودکار و فراهوشمند این سمعک ها، کاربر با اپ مخصوص تنظیم سمعک، به مدت یک تا دو هفته، سمعکش را آموزش میدهد و پس از آن، این سمعک است که صداها را مطابق با میل و پسند کاربر تنظیم و تقویت می کند. بدلیل عملکرد فراهوشمندانه این سمعک ها تعداد محیط های صوتی قابل شناسایی بیشتر و با دقت بالایی حتی در صورت تغییر محیط میباشد و به سرعت تطبیق می یابد.

 

منوی موبایل سایت