right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

آیا نحوه استفاده صحیح و اصولی از قطره های مخصوص گوش را میدانید؟

آیا نحوه استفاده صحیح و اصولی از قطره های مخصوص گوش را میدانید؟

 

 

امروزه قطره های مخصوص گوش بعنوان یکی از مهم ترین و کاربردی ترین داروها برای رفع بسیاری از مشکلات گوش مورد استفاده قرار میگیرند اما گاهی برخی افراد از نحوه استفاده اصولی از آنها آگاه نیستند و ممکن است بجای درمان، به گوش خود آسیب جدی برسانند یا نتیجه ای را که باید در طول دوره مصرف بدست نیاورند لذا استفاده از قطره گوش را حتما تحت نظر و با دستور العمل متخصص گوش حلق و بینی مصرف نمایید.

 

  • یکی از شایع ترین معضلات گوش در کودکان و بزرگسالان عفونت گوش است اما خوشبختانه بسیاری از مشکلات گوش از جمله التهاب و عفونت گوش میانی و کانال گوش خارجی، گوش شناگر، موم / جرم فشرده شده و بیش از حد گوش، گوش درد و... با قطره گوش قابل درمان هستند.

 

توجه داشته باشید قبل از استفاده از قطره گوش، حتما دستورالعمل استفاده از آن را کامل و بادقت مطالعه کرده و نحوه مصرف، میزان مصرف، تاریخ تولید و انقضا، عوارض جانبی و... را بررسی نمایید. اگر قطره‌ منقضی شده و یا آلوده به نظر می‌رسد آن‌ را دور بریزید. در صورت مشخص نبودن دستورالعمل‌ها و هر گونه سوال درمورد عوارض جانبی با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید (مثلا اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید حتما با متخصص خود مشورت کرده و از مصرف هرگونه قطره بصورت خورسرانه بپرهیزید). قطره گوش بهتر است در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود (ترجیحا در مکان خشک با دمای بین ۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد). قطره‌هایی که بیش از حد سرد یا گرم هستند ممکن است سبب سرگیجه و مشکلاتی در گوش شوند، اگر قطره داخل یخچال بوده آن را به مدت ۳۰ دقیقه قبل از استفاده بیرون بیاورید. به خاطر داشته باشید همیشه قبل از استفاده از قطره گوش دستان خود را با آب و صابون بشویید. همچنین بعد از هر بار مصرف در بطری را محکم ببندید. پس از باز شدن در بطری دارو فقط تا ۲۰ روز شرایط مناسب مصرف دارد، بنابراین پس از ۲۰ روز توصیه میشود باقی مانده قطره استفاده نشود.


نحوه استفاده از قطره گوش در بزرگسالان

حوله‌ای را از وسط تا کرده و آن را روی میز قرار دهید. سر خود را روی حوله گذاشته و گوش آسیب دیده را به سمت بالا قرار دهید. لاله گوش خود را به عقب و بالا بکشید تا مجرای گوش برای ورود قطره کاملا باز شود. قطره گوش را به تعداد توصیه شده توسط متخصص در مجرای گوش بچکانید، مراقب باشید که به هیچ عنوان سر قطره چکان با دهانه کانال گوش تماسی نداشته باشد. لاله گوش را به آرامی فشار دهید تا قطره به تمام نقاط مجرای گوش برسد. حداقل به مدت ۱-۲ دقیقه در همان حالت بمانید تا محلول از گوش بیرون نریزد. در صورت نیاز این کار را با گوش مخالف نیز انجام دهید (شاید بهتر باشد از فرد دیگری بخواهید قطره را در گوشتان بریزد.)


نحوه استفاده از قطره گوش در کودکان

استفاده از قطره گوش در کودکان به فرد کمکی نیاز دارد به خصوص اگر کودک خردسال باشد. در این حالت یک نفر قطره را در گوش کودک می‌ریزد، در حالی که فرد دیگر کودک را بی حرکت نگه داشته است. حوله تمیزی را از وسط تا کرده و آن را روی زمین یا تخت قرار دهید. از کودک بخواهید سرش را روی حوله گذاشته در حالی که گوش آسیب دیده رو به بالا باشد. در صورت نیاز، بزرگسال دوم می‌تواند سر کودک را بی حرکت نگه دارد. از آنجایی که مجرای شنوایی در کودکان کوتاه‌تر و دارای زاویه افقی است، شخصی که قطره را درگوش کودک می‌ریزد باید لاله گوش او را به آرامی به عقب و پایین بکشد (برعکس بزرگسالان) تا کانال گوش خارجی اش باز شود. تعداد قطرات تجویز شده را در گوش کودک بچکانید. لاله گوش را با آرامی فشار دهید یا در گوش کودک پنبه‌ای قرار دهید. کودک را برای چند دقیقه در همین حالت نگه دارید. در صورت نیاز این کار را با گوش مخالف تکرار کنید. این روند برای کودکان خردسال و نوزادان کم و بیش یکسان است. نوزادان را می‌توان در پتویی پیچیده و در حالی که آن‌ها را روی بازوی خود به حالت گهواره ای نگه داشته اید، قطره را در گوش بچکانید.


موارد منع استفاده از قطره گوش

در صورتی که پرده گوش پاره شده باشد هرگز نباید از قطره گوش استفاده کرد مگر در مواردی که متخصص خلاف آن را توصیه کرده باشد چراکه انجام این کار حتی برای پاکسازی عفونت بوسیله قطره آنتی بیوتیک، باعث آسیب مواد شیمیایی به گوش میانی میشود.


عوارض جانبی مصرف قطره گوش

از آنجایی که ساختار گوش بسیار ظریف و حساس است با دارو‌های مختلف میتواند واکنش متفاوتی نشان دهد. اگر بعد از استفاده از قطره گوش واکنش‌های غیر طبیعی داشتید حتما به متخصص مراجعه کنید. این امر بویژه در صورت واکنش آلرژیک که با سوزش، خارش، قرمزی یا بثورات موضعی همراه است مشخص می‌شود.

 

  • لطفا در صورت بروز بثورات، کهیر، خس خس سینه، تنگی نفس، سفتی قفسه سینه، تورم صورت و ضربان قلب تند پس از استفاده قطره گوش به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

 

در موارد نادر گاهی اوقات استفاده از قطره گوش میتواند یک واکنش حساسیتی شدید به نام آنافیلاکسی ایجاد کند که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به کما، شوک، نارسایی قلبی و حتی مرگ شود.

 

  •  و در آخر

نکته مهم برای کابران سمعک (چه سمعک های داخل گوشی و نامرئی و چه سمعک های پشت گوشی)، اینکه تا پایان دوره استفاده از قطره، اصلا از سمعک استفاده نکنند چراکه بدلیل مرطوب بودن کانال گوش احتمال آسیب دیدن قطعات سمعک وجود دارد و از طرفی در طول این دوره با عدم استفاده از سمعک (بدلیل عدم بسته شدن کانال گوش و در معرض هوا بودن) نتیجه و سودمندی لازم، زودتر حاصل خواهد شد.

 

منوی موبایل سایت