right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

کم شنوايى و اثرات ناگوار آن بر سيستم عصبى شنوایی

کم شنوايى و اثرات ناگوار آن بر سيستم عصبى شنوایی


به تازگى پژوهشى از سوى پژوهشگران دانشگاه بوفالو درخصوص تاثير افت شنوايى بر روى سيستم عصبى شنوايى در مجله ى نوروساينس چاپ شده است كه نتايج جالبى را در اين باره آشكار ساخته است، به گونه اى كه به صورت خبر داغ در تارنماى Hearing Review اعلام شده است.


نتایج این تحقیق نشان میدهد كه افت شنوايى باعث میشود سلول عصبى تحريك نشده و سلول بعد از اينكه میبيند، بيكار است و تحريكى به او نمى رسد! ذخيره نروترنسميترى خود را دور ریخته و ديگر آن را درون خود ذخيره نمیسازد. به عبارتى، همچون فرد پولدارى مى ماند كه پول هايش را دور مى ريزد و خزانه و گاوصندوقش را پر از خالى میكند.


جالب اينجاست كه ممكن است با بهبودى دوباره افت شنوايى، اين واقعه برگشت ناپذير باشد، هر چند كه چنين چيزى بررسى نشده است، ولى نويسندگان اين مقاله پيش بينى میكنند كه چنين امرى ممكن است مصداق داشته باشد و ممكن است بهبودى كامل هرگز رخ ندهد.


جالب تر اينكه، در اين پژوهش از افت شنوایی كوتاه مدت و موقت در موش ها استفاده شده است و نه از نوع افت شنوایی طولانى و دايمى! همچنین سلول عصبى بعد از ايجاد افت كوتاه مدت، نه تنها رفتارش را تغيير داده است، بلكه شكلش نيز تغيير يافته است.


جالب است بدانید که كه فرزند يكى از اين پژوهشگران دچار کم شنوايى مكرر انتقالى بوده است كه ايشان در يكى از مصاحبه هاى خود به اثر افت شنوايى بر عملكرد و ذهن فرزندش و نقش آن براى ايجاد انگيزه در او براى بررسى اين مساله اشاره كرده است! و او اكنون بيان مى دارد كه افت هاى انتقالى مكررى كه بارها در طى سرماخوردگى دخترم ايجاد شده است ممكن است اثر دايمى بر سيستم او گذاشته باشد.

 

  • پس افت شنوايى و اثرات آن را جدى بگيريم، حتى افت از نوع انتقالى و کوتاه مدت را!!!

 

منوی موبایل سایت