right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

آیا سمعک یک دستگاه گران قیمت است؟

آیا سمعک یک دستگاه گران قیمت است؟

 

 

در ابتدا بیایید نگاهی به اهمیت حس شنوایی بیندازیم، میتوان گفت اکثر مردم در برابر این سوال که شنوایی مهمتر است یا بینایی پاسخ میدهند که بینایی بسیار مهم تر است اما به هیچ وجه توجه نمیکنند که یک ناشنوای مادرزاد در صورت رها شدن بدون رسیدگی های پزشکی و توانبخشی (سمعک و تربیت شنوایی) بزرگترین مزیت انسان بر سایر موجودات (ارتباط کلامی و گفتار) را از دست میدهد اما برای یک نابینای مادرزاد این گونه پیش نمی آید. تا پیش از چند دهه اخیر، کم شنوایان و ناشنوایان در حد معلولین ذهنی ناتوان میشدند، زیرا راهی برای آموختن به آنها وجود نداشت‌، باید بدانیم که آدمی هنگام فکر کردن در واقع با خودش صحبت میکند و وقتی کسی قدرت تکلم نداشته باشد یعنی در واقع امکان اندیشیدن در او به شدت ضربه میخورد.

 

  • اما خوشبختانه امروزه با استفاده از بهترین سمعک های روز دنیا بصورت هوشمند، فراهوشمند، وایرلس، دارای بلوتوث و... با بالاترین تکنولوژی های منحصر بفرد، کاشت حلزون، کلاس های تربیت شنوایی، گفتار درمانی و... کم شنوایان و ناشنوایان عزیز هم توانایی برقراری ارتباط با محیط اطراف را به میزان بالایی مانند افراد عادی بدست آورده اند.

 

اما درباره اهمیت شنوایی در سنین بالاتر، رابطه مشخص و مستقیمی بین کم شنوایی در سنین بالا و افزایش شانس آلزایمر و تضعیف کارکرد مغز در پزشکی امروز اثبات شده است. همچنین مشکلات روانی مانند افسردگی و ایزوله شدن فرد در اثر کم شنوایی و اختلال در ارتباطات اجتماعی نیز از اثرات همیشگی کم‌شنوایی در سنین بالاست.


آیا تاکنون با خود اندیشیده اید که چقدر حاضریم هزینه کنیم تا دچار چنین مشکلاتی نشویم؟ آیا ارزش آن از انواع کالاهای برقی موجود در خانه بیشتر نیست؟( برای کولر، یخچال، ماشین لباسشویی یا تلویزیون خانه مان چقدر هزینه کرده ایم؟ برای لپ تاب یا گوشی آیفون فرزندمان چقدر پرداخت میکنیم؟ )

 

  • خب حالا بیایید از زاویه دیگری به موضوع بنگریم، چیپ های رایانه ای هر چه پیشرفته تر و کوچکتر میشوند هزینه بالاتری دارند و به قیمت آنها اضافه میشود، از طرفی هر چه حساس تر میشوند نیاز به محافظت بیشتری دارند که این نیز خود هزینه بر است. حال تصور کنید یک کامپیوتر را با تمامی ضمایم و دستگاههای جانبی در حد مجرای گوش کوچک کنیم و کاری کنیم که جرم گوش، عرق بدن و رطوبت درون گوش کمترین صدمه را به آنها برساند چقدر هزینه میتواند بالا برود؟!!

 

اما داستان به همینجا ختم نمیشود. در مورد سمعک های داخل گوشی ساختن بدنه سمعک و درباره سمعک های پشت گوشی ساخت قالب سمعک که از روی قالب اولیه یا ایمپرشنی که توسط شنوایی شناس از کاربر گرفته میشود (تنها و تنها شنوایی شناس است که از نظر قانونی و پزشکی حق انجام قالبگیری را دارد)، مرحله بعدی مشاوره برای مناسب ترین انتخاب از نظر مدل، سایز و سطح قابلیت های متناسب با نیازهای کاربر و توان مالی وی و تجویز سمعک است که هزینه های لابراتواری و همچنین تجویزی خاص خود را دارد که این نیز به هزینه های تهیه سمعک توسط کاربر افزوده میشود.

تا اینجای کار فقط دستگاه سمعک متناسب با گوش کاربر تهیه شده است، اما همسان سازی و برنامه ریزی سمعک متناسب با میزان و نوع کم شنوایی کاربر و تنظیم دقیق برنامه سمعک آن هم نه در یک مرحله بلکه در چندین مرحله تنظیم و هماهنگ سازی صدای سمعک با شنوایی کاربر تا حصول رضایت کامل کاربر که گاهی به دلیل آسیب های شدید و یا نامتقارن بخش ها و ارگان های مختلف دخیل در شنوایی ممکن است بسیار پیچیده و زمان بر باشد را به این موارد اضافه کنید. همه این موارد را که کنار هم بگذاریم میبینیم تهیه یک سمعک مناسب با کیفیت قابل قبول، تنظیم دقیق، گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب نمیتواند چندان‌ کم هزینه باشد.

 

  • حال آنکه با نگاهی گذرا بر سایت ها و مطالعات انجام شده در کشورهای اروپایی، آمریکا و حتی کشور های همسایه مانند ترکیه، متوسط هزینه خرید سمعک های معمولی با کارایی متوسط بین ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو میباشد و البته در بیش از ۹۰ درصد موارد تجویزها به صورت دو گوشی انجام میشود. پس در دنیا خرید سمعک بصورت میانگین برای یک فرد حدود ۲۵ میلیون تومان هزینه دارد. اما سمعک در ایران با توجه به تعرفه های غیر قابل مقایسه نظام پزشکی ایران با سایر کشورها و همچنین نظارت و اعمال فشار اداره کل تجهیزات پزشکی برای دریافت حداقل سود بر شرکت های وارد کننده و البته تخصیص ارز مرجع برای واردات سمعک، این ارتوز به هیچ وجه کالای گران قیمتی نبوده بلکه با پایین ترین هزینه ممکن نسبت به تمام دنیا در اختیار کاربران ایرانی قرار میگیرد.

 

و در نهایت این تصور که کالای پزشکی "سمعک" را میتوان از داروخانه یا مغازه تجهیزات پزشکی به امید چند ده هزار تومان پرداخت کمتر، تهیه کرد بسیار ساده انگارانه و از روی نداشتن آگاهی کافی از دانش روز جهان در تجویز این ارتوز پیشرفته پزشکی است چراکه در صورت عدم تجویز درست و تنظیم مناسب و دقیق آن، صددرصد ضرر سمعک از فایده آن بیشتر خواهد بود، چه بسا افراد بسیاری که به این دلایل کم شنوایی شان بیشتر و عصب شنوایی شان آسیب شدیدتری دیده است.

 

منوی موبایل سایت