right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

ارتباط کم شنوایی با 10 بیماری دیگر!

ارتباط کم شنوایی با 10 بیماری دیگر!

 

 


بدن انسان با یک خلقت یکپارچه، بسیار شگفت انگیز است و قدرت شنوایی هم قسمتی از این یکپارچگی است. اتفاقی که در قسمتی از بدن می افتد میتواند منجر به عواقبی در قسمت های دیگر شود که حتی فکرش راهم نمیکنید! در واقع طبق جدیدترین یافته های محققان، کم شنوایی با عوارض و بیماری های دیگری در ارتباط است، همچنین بسیاری از عادات غلط اجتماعی، رفتارهای پرخطری برای ایجاد کم شنوایی محسوب میشوند مثلا سیگار کشیدن مداوم، خطر کم شنوایی را تا ۱۵/۱ درصد افزایش میدهد!!

 

  • 10 مورد مهم از بیماری های مرتبط با کم شنوایی عبارتند از:


1) کم شنوایی‌ و بیماری های قلبی عروقی
زنانی که حملات قلبی داشته اند 7/2 برابر بیشتر اختلال عملکرد گوش داخلی در حلزون را تجربه میکنند. بطور کلی کم شنوایی ممکن است حاکی از وجود مشکلات قلبی عروقی در فرد باشد.


2) کم شنوایی و عملکرد مغز
کم شنوایی میتواند خطر ریسک دمانس، احتمال آلزایمر و زوال عقلی را تا ۵برابر افزایش دهد. در واقع کم شنوایی باعث میشود مغز تلاش و تقلای بیشتری برای شنیدن و درک صداها داشته باشد، که ممکن است مغز را در هم شکند و ریسک دمانس و زوال عقلی را افزایش دهد.


3) کم شنوایی و دیابت
افراد دارای دیابت ۲برابر بیشتر نسبت به افراد غیر دیابتی دچار کم شنوایی میشوند. تحقیقات نشان میدهد که سطح گلوکز بالای خون میتواند به عروق خونی و اعصاب گوش داخلی آسیب بزند.


4) کم شنوایی و وزن بدن
زنان با شاخص توده بدن(BMI) ۳۰ یا بالاتر در خطر افزایش ریسک کم شنوایی هستند. در واقع طبق یافته ها، اندازه دور کمر زیاد ، یک ریسک فاکتور برای کم شنوایی وابسته به سن در مردان زیر ۵۵ سال است.


5) کم شنوایی و اختلالات وستیبولار
مشکلات وستیبولار یا تعادلی( در گوش داخلی) هم، همراه با کم شنوایی و دیگر مشکلات مرتبط با شنوایی رخ میدهد. اختلالات تعادلی با افزایش زمین خوردن و افتادن در سالمندان همراه هستند.


6) کم شنوایی و احتمال بستری شدن در بیمارستان
احتمال بستری در بیمارستان برای افراد کم شنوا ، 32 درصد بیشتر است.


7) کم شنوایی و بیماری های کلیوی
اختلالات کلیوی 42 درصد با کم شنوایی در ارتباط هستند.


8) کم شنوایی و تنهایی/ انزوا
کم شنوایی درمان نشده، خطر انزوا و گوشه گیری زیادی را به همراه دارد.


9) کم شنوایی و افسردگی/ اضطراب
اگر کم شنوایی درمان نشود، افسردگی و استرس را افزایش میدهد.


10) کم شنوایی و تینیتوس ( یا وزوز، صدایی در درون سر یا گوش ها)
90 درصد کسانی که تینیتوس دارند، دچار درجاتی از کم شنوایی هم میباشند.

 

  • پس در اولین فرصت برای درمان کم شنوایی خود اقدام نمایید و چکاپ شنوایی را جدی بگیرید، برای مشاوره رایگان میتوانید با شعب ما تماس حاصل نمایید یا حضورا مراجعه کنید، همچنین برای گرفتن پاسخ تمامی سوالات خود با ما در سایت تخصصی پرشیاتون، کانال تلگرام و پیج اینستاگرام همراه باشید.

 

منوی موبایل سایت