right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

شنوایی بهتر با نوشیدن قهوه!

شنوایی بهتر با نوشیدن قهوه!

 


قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که با سطح انرژی بالا و افزایش سطح هوشیاری، بر جنبه های مختلف سلامت تاثیر دارد، مانند بهبود تمرکز، بهبود سیستم گوارش، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ، بیماری‌های قلبی عروقی CVD، سرطان های کبد، روده، پوست، سینه و 9درصد هم خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد. همچنین کافئین، شناخته‌شده‌ترین ترکیب قهوه مزایای بسیاری برای سلامت قلب دارد.


اما محققان به تازگی دریافتند مردانی که روزانه بین یک تا چهار ‌و ‌نیم فنجان قهوه می‌نوشند، بدلیل خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی این نوشیدنی، 15 درصد کمتر از آن‌هایی که قهوه نمی‌نوشند، در سنین بالا دچار کم شنوایی میشوند. بطور کلی آسیب به میتوکندری میتواند در روندهای تحلیلی مانند کم شنوایی نقش داشته باشد ولی آنتی اکسیدان ها بر روی میتوکندری اثر حفاظتی دارند و از این امر جلوگیری میکنند (قهوه در مقایسه با بیشتر سبزیجات و میوه‌ها آنتی‌اکسیدان‌ بیش‌تری دارد).

 

  • در پژوهشی تاثیر میزان مصرف قهوه (هر نوع قهوه که باشد فرقی نمیکند، قهوه کافئین‌دار، بدون کافئین و فیلتر شده یا نشده)، بر روی میزان شنوایی 37000 مرد و زن میانسال و سالمند، بمدت ۱۱ سال بررسی شد و جهت اطمینان موارد احتمالی موثر دیگر، مثل سیگار کشیدن، اشتغال در محیط های پر سر و صدای شرکت کنندگان و... مد نظر قرار گرفتند. اما نتایج مثبت حاصل فقط در مردان گزارش شد، شاید بدلیل تفاوت های فیزیولوژیک بین زنان و مردان، در زنان نتایج مشابهی مشاهده نگردید، مثلا زنان بدلیل داشتن مقادیر بالای هورمون استروژن در جریان خونشان، در برابر پیرگوشی، محافظت میشوند و از دوام شنیداری طبیعی بیشتری برخوردارند، به همین دلیل نوشیدن قهوه برای آنها احتمالا تاثیر کمتری دارد اما در مقابل مردان با سطح پایین‌تری از استروژن، میتوانند با نوشیدن قهوه از بروز زودرس کم شنوایی جلوگیری کنند.
  • در پژوهش دیگری محققان نشان دادند که مصرف روزانه قهوه خطر ابتلا به مشکلات شنوايي دیگر مانند وزوز گوش(تینیتوس) را هم بخصوص در سنین بالا کاهش میدهد.

اما...

 

 

در نوشیدن قهوه به هیچ عنوان زیاده روی نکنید زیرا علاوه بر بروز سردرد، خستگی، علایم افسردگی و استرس، مصرف بیش از حد کافئین، مانع فرایند بهبودی پس از آسیب موقت شنوایی میشود.

  • به یاد داشته باشید که حداکثر میزان توصیه شده مصرف کافئین روزانه، 300 میلی‌گرم است.


در توضیح باید بگوییم که معمولا آسیب ناشی از قرار گرفتن در برابر صداهای بلند به مدت طولانی، ممکن است کم شنوایی موقت یا تغییر موقت آستانه های شنوایی را ایجاد کند که در اغلب موارد طی 72ساعت بطور خودبخودی ترمیم میشود اما با باقی ماندن علایم، کم شنوایی دائمی خواهد شد.

محققان در جدیدترین تحقیقات به این نتیجه رسیدند که مواجهه با محرکات شنوایی بلند بهمراه مصرف روزانه 25 میلی‌گرم کافئین داری تاثیر منفی واضحی بر ترمیم قدرت شنوایی است و با انجام آزمایشی این نظریه را تایید کردند، به این صورت که دو گروه از حیوانات را به مدت یک ساعت در معرض صدای 110 دسی‌بل قرار دادند و به نیمی از آنها یک دوز روزانه کافئین دادند، پس از یک روز، هیچ تفاوتی میان ترمیم شنوایی دو گروه دیده نشد اما پس از هشت روز، گروه مصرف‌کننده کافئین نسبت به دیگری اختلال شنوایی قابل توجهی را نشان دادند در واقع مصرف کافئین زیاد، حتی اگر مانع بهبودی شنوایی هم نشود، در این روند تاخیر ایجاد میکند.

 

منوی موبایل سایت